Dedaş'a suçlama

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde ikamet eden Erol Bozkurt, DEDAŞ ekipleri tarafından elektrik sayacının çekiçle kırılarak, kendisine 4 bin 350 TL para cezası kesildiğini ileri sürdü.

Haberler 22.03.2019 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesinde ikamet eden Erol Bozkurt, DEDA ekipleri tarafndan elektrik sayacnn çekiçle krlarak, kendisine 4 bin 350 TL para cezas kesildiini ileri sürdü. DEDA tarafndan yaplan açklamada ise Tüketicinin sayaç deiimi esnasnda eski sayacn içinde bulunan endeksin tahakkukuna itiraz mevcuttur. denildi.

DEDA personellerinin sayaca bakmadan yüksek tutarda fatura yazn kestiini ve bundan dolay madur olduunu illeri süren Erol Bozkurt, maduriyetinin giderilmesini istedi.

Erganiye bal Kemerta Mahallesinde ikamet eden Bozkurt, DEDA personellerinin son gelilerinde sayaç deitirme ad altnda uzun süredir kulland elektrik sayacn çekiçle krdklarn ve 4 bin 350 lira fatura yazldn iddia etti.

Ekiplerin sayac okumadan fatura kestiini belirten Bozkurt, Eimin evde olduu saatte gelip kapy çalmadan, saati kontrol etmeden darda fatura yazyorlar. Aylk 180-240 lira fatura yazyorlar. tiraz ettiimde bana mesaj yoluyla ikyetiniz olumsuzdur, ret edilmitir deniliyor. Benim saatim eski ve faturalarm da düzenli ödüyorum. Geçen ay 180 lira fatura geldi ve ödedim. dedi.

Devlet yetkililerinin bu ie bir el atmas lazm

Bu skntlarn sona ermesi için saati darya çkarmaya maddi durumunun müsait olmadn belirten Bozkurt, Saati darya almak istediimde çardm elektrikçiler benden 600-700 lira istediler. Benim de maddi durumum yok. Devlet yetkililerinin bu ie bir el atmas lazm. DEDA ekibinde vicdan yok, insanlar madur ediyorlar. çaresiz bir insan ne yapabilir? Haksz yere fatura kesiyorlar, yanllk olduunu söylüyorlar ama düzeltmiyorlar. Bavurmadm yer kalmad. Günlük 35 lira karlnda çalan 2 çocuk babasym. Biz kime gidip hakkmz arayacaz. ifadelerini kulland.

Bunlarn yapt zulümdür

En büyük skntnn geçen aydan itibaren baladn belirten Bozkurt, Geçen ay DEDA ekibi geldi, eim evdeydi. Eime piyango size çkt. Saati deitireceiz diyorlar. Adam benim saatimi çekiçle vurup parçalam, krm. Eime yenge bu saati çöpe at, bir sknt olmaz. demiler. Ertesi gün mesaj yoluyla 4 bin 350 lira fatura kestiklerini bildirdiler ve bu faturay da eski saatim üzerinden yazmlar. DEDAa itiraz ettiimde yanllk olduunu söylediler fakat düzeltmediler. eklinde konutu.

Bozkurt, DEDAn bu son yapt yenip yutulacak tarzda deil. 4 bin 350nin 350 lirasn dahi ödeyemem. Bizden ne istiyorlar. Bizler zaten gariban insanlarz, yokluk içerisinde yayoruz, -güç yok. Bunlarn yapt zulümdür. Kaçak kullanmadk, kilovatn o kadar gösterdiini söylüyorlar. Belki saat krktr, yanltr, saatte bir arza vardr. dedi.

Bana, git istediine ikayet et diyorlar

Yaad maduriyetlerden dolay Ergani ve Diyarbakr DEDAa bavurduunu ve yaadklarn anlatan Bozkurt öyle konutu:

Erganiye de Diyarbakra da bavurdum. Belirtilen faturann kullandm elektrie ait olmadndan bu borcu kabul etmediimi söylediimde pislie pislik, gel biz sana kraln yaparz diyerek beni tehdit ettiler. DEDA o kadar kendinden eminki bana mahkemeye, savcya, cumhurbakanna git, istediine ikyet et diyorlar. Bunlar artk insanlarla dalga geçiyor, tahrik ediyorlar. Kaymakamla, tüketici hakemine de gittim. Yardmc olabileceklerini, fakat abone adma alnmas gerektiini söylediler. Aboneyi adma almak istediimde bu eski ev için deprem sigortas istiyorlar.

DEDA: Tüketicinin itiraz yasal süre içerisinde cevaplandrlacak

Konu hakknda açklama yapan DEDA tüketicinin itiraznn kanun ve yönetmelik çerçevesinde incelenerek yasal süresi içerisinde cevaplandrlacan belirterek, Ölçü ve ölçü aletleri muayene yönetmeliini Madde 9 (b) bendi gerei elektrik, su ve gaz sayaçlarnn periyodik muayenelerinin on ylda bir yaptrlmas zorunludur. Bu kapsamda bahse konu yönetmelik dorultusunda irketimiz 10 yllk süresini dolduran sayaçlar ile ilgili her yl kontrol ve deiim çalmasn zorunlu olarak yapmakta olup, sahada bulunan 10 yllk damga süresi dolmu sayaçlarn deiimini tüketiciye hiçbir ücret yanstmas olmadan gerçekletirmektedir. Sökülen sayacn bilgilerinin ve endeksinin açk ekilde görülebilecei ekilde fotoraf çekilip arivlendikten sonra sayaç hurda ayrlarak imhas gerçeklemitir. Tüm bu ilemler kanun ve yönetmelikler çerçevesinde gerçekletirilmitir. Bahse konu tüketicinin sayaç deiimi esnasnda eski sayacn içinde bulunan endeksin tahakkukuna itiraz mevcuttur. denildi.

Ana Sayfaya Git