DEDAŞ: Cizre'de 26 elektrik panomuz tahrip edildi

DİCLE Elektirik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Şırnak'ın Cizre ilçesinde kurulu bulunan 26 alçak gerilim sayaç otomasyon panosunun kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildiğini açıkladı.

Haberler 22.12.2017 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkezi Diyarbakrda bulunan DEDA rnakn Cizre ilçesinde, kaçak elektrikle mücadele kapsamnda kurulan 26 alçak gerilim sayaç panosunun tahrip edildiini duyudu. Yaplan yazl açklamada öyle denildi:

26 ELEKTRK PANOSU TAHRP

Enerji Piyasas Denetleme Kurumu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl, kaçak elektrikle mücadele çalmalarmz destekliyorlar. Kaça önlemek için yasa ve yönetmelikler çerçevesinde hem sahada ekiplerimiz araclyla kontrollerimizi sürdürüyoruz, hem de yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Bunlardan biri de irketimizin mühendisleri tarafndan gelitirilen yatay sayaç projesidir. Bu proje ile birlikte daha kaliteli ve kesintisiz elektrik için havai iletim hatlarn yer altna alrken, daha önce bina içlerinde bulunan ve d müdahalelere açk olan ölçüm devrelerini de bu panolarn içerisine alyoruz. irketimiz tarafndan gelitirilen bu sayaçlara müdahale ederek kaçak kullanma ans kalmayanlar, maalesef panolarmza saldrmaya, bunlar krp, dökmeye baladlar. Panoyu kramadklar yerde ise içerisindeki ölçü devrelerini çalyorlar. Sadece dün gece Cizrede 26 panomuz tahrip edildi. 20 gün önce de ayn ilçe 5 panomuz tahrip edilmiti. Baz panolar kökten alp götürmüler. Kalanlar ise adeta yamalanm durumda. anlurfann Siverek ve Viranehir ilçelerinde de benzer saldrlar oldu. Ancak, yaplan bu saldrlar kesinlikle bizi kaçakla mücadeleden vaz geçirmeyecektir. Kaçak kullanm en aza indirmek konusunda son derece kararlyz.

Ana Sayfaya Git