Define ararken karargaha çıktı

Garnizon Komutanlığı'na bir kilometre uzaklıktaki evde yaklaşık 8 metre uzunluğunda tünel tespit edildi. Tünelin define arayan şüpheliler tarafından kazıldığı değerlendiriliyor.

Haberler 19.12.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde, ilçeye adn veren tepede bulunan 8 metre uzunluundaki tünel ile ilgili inceleme balatld. Yaplan incelemelere AFAD ve itfaiye ekipleri de katlrken, tünelin define avclar tarafndan kazlma ihtimali üzerinde duruluyor.

8 METRELK TÜNEL

Kzltepe ilçesi Tepeba Mahallesi Kilise Caddesinin bitiiinde bulunan ve ilçenin adna da ilham olan tepede güvenlik güçleri tarafndan fark edilen tünelle ilgili inceleme balatld. 8 metre uzunluunda ve 1 metre geniliindeki tünelde alnan güvenlik önlemleri eliinde AFAD ve tfaiye ekipleri çalma yaparken, tünelin aznn tahtalarla kapatld belirtildi.

DEFNE ARAMAK çN

Güneydou Anadolunun en eski höyük yerleimlerinden biri olarak bilimsel yaynlarda da yer alan Telermen Höyüü olarak da adlandrlan tepede bulunan tünelin, define avclar tarafndan kazlma ihtimali üzerinde durulurken, tünelin doal göçükle olumad, kazma kürek gibi aletlerle kazld belirlendi.

Ana Sayfaya Git