Demirtaş için 142 yıl istendi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Haberler 01.02.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta hakknda hazrlanan iddianame kabul edildi.

Diyarbakr 8. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sann, terör örgütü PKK/KCKnn yöneticisi olduu ve bu kapsamda örgütün siyasi alan merkezi sorumlusu olarak faaliyetlerini yürüttüü belirtildi.

ddianamede, deiik tarihlerde Demirtan katld örgütün yasama organ konumunda olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) içerisinde de yönetici sfatyla hareket ederek eylem ve ilemlerde bulunduu kaydedildi.

Demirtan deiik tarihlerde yapt birçok konumada terör, cebir ve iddet olgusunu meru gösterecek ifadelerde bulunarak terör örgütünün propagandasn yapt bildirilen iddianamede, 6-8 Ekim 2014 tarihindeki sokak olaylarnn meydana gelmesinde HDP Merkez Yürütme Kurulundan ve sonrasnda yaplan açklamann etkili olduu da vurguland.

- 142 yla kadar hapis istemi

Demirtan üzerine atl olan terör örgütü yöneticilii, terör örgütü propagandas yapmak, Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Yasasna muhalefet, halk kin ve dümanla alenen tahrik, halk kanunlara uymamaya tahrik, suç ilemeye tahrik ve suçu ve suçluyu övme suçlarndan 43 yldan 142 yla hapis ile cezalandrlmas talep edildi.

Ana Sayfaya Git