Demirtaş'ı eşi ve çocukları ziyaret etti

Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eşi Başak ve çocukları ile Barış Bloğu'ndan 2 avukat ziyaret etti.

Haberler 22.12.2016 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Haklarnda yürütülen terör soruturmas kapsamnda tutuklanan HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan ei Baak ve çocuklar Delal ile Dilda cezaevinde ziyaret etti. Cezaevine iki araçla gelen Demirta ailesi, HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta ile yaklak 1 saat görütü. Görüün ardndan açklama yapmayan Baak Demirta, geldii araçla cezaevinden ayrld.

ALESYLE GÖRÜTÜ

Bar Bloku üyesi 5 kiilik bir grup da bugün Selahattin Demirta ve Abdullah Zeydan ziyaret etmek için cezaevi önüne geldi. Jandarma ekiplerince geni güvenlik önlemi alnan cezaevi önündeki gruptan sadece avukatlar brahim Sinemilliolu ve Aye Baarn içeri girmesine izin verildi. Yaklak 2 saat cezaevinde Demirta ve Zeydan ile görüen avukatlar, salk durumlarnn iyi olduunu söyledi. Avukat brahim Sinemilliolu, Selahattin beyin dardaki herkese selamlar var. Türkiyede antidemokratik uygulamalarn geriletilmesi amacyla yaplmas gereken tek eyin umutlarn canl tutulmas, umutlarn yitirilmemesi olduunu, Bar Bloku gibi kurumlarnn çalmalarnn son derece önemli olduunu söyledi. Morali çok yerinde sal yerinde. Bir olumsuzluk var. Görümelerimiz kayt altna alnda, bamzda bir personel durdu. Avukat olmamza ramen, bu durumu kendi mesleim adna protesto ediyorum dedi.

brahim Sinemilliolu ve Aye Baarn yan sra heyette yer alan Aye Erzan, Burak Özgüner ve Bahadr Altan, cezaevi önünde fotoraf çektirdikten sonra ehirden ayrld.

Ana Sayfaya Git