Demirtaş'ın ilk kez duruşma salonunda olacak

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başbascılığı'nın yürütktüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan ve bugüne kadar duruşmalara SEGBİS sistemi üzerinden katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yarın Ankara'da görülecek bir davasına katılma istemi kabul edildi. Demirtaş, duruşmaya ilk kez fiziki olarak katılacak.

Haberler 07.07.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki evinde 4 Kasm 2016 tarihinde gözaltna alndktan sonra tutuklanarak Edirne Cezaevine konulan HDP E Genel Bakan Selahattin Demertan bugünü kadar hakknda Türkiyenin deiik yerlerinde açlan davalara Edirne Cezaevinden SEGBS sistemi ile katld.

Bir süre önce durumalara SEGBS üzerinden katlmama karar alan ve durumalara fiziki olarak katlmak istediini söyleyen Demirtan istemi, Ankara 35inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edilirken, Edirne Cezaevinin güvenliini salayan kolluk kuvvetleri tarafndan da kararn yerine getirileceinin mahkemeye ve Demirtaa bildirildii belirtildi. HDP Genel merkezinden yaplan yazl açklamada, E Genel Bakanmz Selahattin Demirta, yarn (7 Temmuz Cuma) saat 10.00da Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek durumaya bizzat katlacaktr denildi.

LK KEZ DURUMA SALONUNDA OLACAK

Mahkemenin karar ve kararn cezaevi yönetimi tarafndan olumlu karlanmas ile ilk kez HDP E Genel Bakan Demirtan yargland bir durumada hazr olacak. Ankara 35inci Asliye Ceza Mahkemesinde Demirta, Almanyann Düsseldorf kentinde düzenlenen bir festivalde yapt konumada, TC Hükümetini, yarg organlarn, askeri ve Emniyet tekilatlarn alenen aalama suçundan yarglanyor. Bugün, 3üncü durumas görülecek davann ilk durumasna Demirta SEGBS ile katlmt.

DEMRTA KASIM AYINDA DYARBAKIRA GETRLECEK

Demirtan 9 Eylül 2015 tarihinde Diyarbakrda yapt konumada Cumhurbakanna hakaret ettii iddiasyla 1 yldan 4 yla kadar hapis istemiyle yargland davann durumasna devam edildi. Edirne F tipi Kapal Cezaevinde tutuklu bulunan Demirta, Diyarbakr 4üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görülen durumaya, SEGBS sistemi ile savunma yapmak istemedii için katlmad. Bunun üzerine duruma salonundan, Edirne F tipi Kapal Cezaevi ile SEGBS balants kuruldu. Balantnn kurulmas ardndan SEGBS odasnda bulunan nfaz Koruma Memuru, Demirtan bu ekilde durumaya çkmak istemediini söyledi. Daha sonra söz alan Demirtan avukat Mahsuni Karaman ve Aygül Demirta Gökalp, SEGBSin yüz yüze yarglama kuralna aykr olduunu, bu konuda AHM, Yargtay ve Bölge Adliye Mahkemesi kararlar olduunu söyledi. Sann istemesi durumunda SEGBS ile ifadesinin alnabilmesinin mümkün olduunu belirten avukatlar, Demirtan duruma salonuna getirilerek ifadesinin alnmasn istedi.

KASIM AYINDA DYARBAKIRA GETRLECEK

Ara kararlarna açklayan mahkeme, Selahattin Demirtan SEGBS aracalyla durumaya katlmak istemediini, durumada bizzat bulunarak savunma yapmak istediini, daha önce savunmasnn alnmam olduu dikkate alnarak, yarglamann sürüncemede kalmamas için bir sonraki celse duruma salonunda hazr edilmesi için gerekli ilemlerin yaplmasna karar verdi. Demirtan bizzat katlarak savunma yapaca duruma 21 Kasma ertelendi.

Ana Sayfaya Git