Demirtaş’ın Viranşehir'de yargılanmasına başlandı

EDİRNE F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 2013 yılında işlediği iddia edilen 'görevli memura hakaret ve görevi yaptırmama için direnme' suçlamasından yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Haberler 17.05.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2013 yl Austos aynda kapatlan BDP ve DTP tarafndan Suriye snrndaki Ceylanpnarda Suriyeli Kürtlere destek yürüyüü yaplmas planland. Valiliin yasaklad yürüyü için Ceylanpnara gitmek isteyen aralarnda Selahattin Demirtan da bulunduu kalabala güvenlik güçlerince izin verilmedi. Bunun üzerine çkan gerginlikte grupta bulunanlarn tal saldrsna güvenlik güçleri gazla müdahale etti.

VRANEHR DAVASI

Yaananlarn ardndan dönemin Viranehir Emniyet Müdürü ile baz polisler, kendilerine hakaret eden Selahattin Demirta hakknda ikayetçi oldu. Bunun üzerine hakknda 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan FETÖ üyesi olarak tutuklanan savc Yusuf Balar tarafndan fezleke hazrlanan Demirtan 3 yla kadar hapis istemiyle hakknda dava açld.

Bugün Viranehir 1inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen durumaya SEGBS araclyla katlmay reddeden Demirtan avukatlar Mahsuni Karaman ve Mustafa Vefa katld. Durumada söz alan avukatlar, sank Demirtan salonda hazr edilmesi talebinde bulundu. Avukatlarn bu isteinin davay sürüncemede brakma amaçl olduunu söyleyen savcnn görüü üzerine mahkeme bakan talebi reddetti. Mahkeme heyeti sank Demirtan ve ikayetçi olan ancak darbe giriiminin ardndan FETÖ soruturmas kapsamnda tutuklanan dönemin Viranehir Emniyet Müdürü Selami Ermi ile polis memuru Alper Erdemin SEGBS ile katlmalarna karar vererek durumay 22 Haziran tarihine erteledi.

Ana Sayfaya Git