Demirtaş aday mı?

HDP, MYK üyeleri ve PM üyelerinden çoğunun cezaevinde olması nedeniyle partinin Şubat ayında 3'üncü Olağan Kongre'ye gideceği ve tutuklu Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın, yeniden aday olacağı belirtildi. HDP'nin 30 Kasım'da yapılan PM toplantısında, eş başkan Demirtaş'ın durumunun tartışılmadığı gibi böyle bir varsayımın söz konusu olmadığı ve basında kendisine atfedilen, "Benimle ilgili karar alın" gibi bir talebin söz konusu olmadığı belirtildi.

Haberler 04.12.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin 30 Kasmda yapt Parti Meclisi toplantsndan sonra partinin 3üncü Olaan Kongreye gitmesi ve partinin tutuklu e genel bakan Selahattin Demirtan yeniden aday olup- olmayaca ile ilgili tartmalar yaplrken,, 16 Ekim ve 30 Kasm tarihleri arasnda yaplan Parti Meclisi toplantlar ile ilgil bilgilere ulat.

HDP kaynaklarndan alnan bilgiye göre, 16 Ekimde yaplan Parti Meclisi toplantsna cezaevinden mesaj gönderen HDP E Genel Bakan Demirta, kendisinin iki dönem e bakanlk yaptn ve yaplacak kongrede kendisi için parti tüzüünün deitirilmemesini istedi. Parti Meclisindeki deerlendirmelerden sonra, Edirne Cezaevinde bulunan e bakan Demirtaa, kendisinin bir kongrede normal dier kongrede ise olaanüstü ekilde e bakan seçilmesinden dolay yaplacak 3üncü kongrede aday olmasnda tüzük bakmndan saknca olmad bildirildi.

TUTUKLU MYK VE PM ÜYELER YERNE YENLER SEçLECEK

HDP tarafndan 30 Kasmda yaplan Parti Meclisi toplantsnda ise çou tutuklu bulunan PM ve MYK üyelerinin yerlerine yenilerinin seçilmesi ve daha güçlü bir yönetim oluturulmas için ubat aynda 3üncü Olaan Kongre yaplmas karar alnd. Bu toplantda, Demirtan e bakanlk adaylnn tartlmad, tartmasz bir ekilde partinin e bakan aday olduu vurguland. Baz gazetelere yansyan ve Demirtaa adfedilen, Benimle ilgili karar aln gibi bir mesajnn da söz konusu olmad belirtildi.

Ana Sayfaya Git