Demirtaş çekiliyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 11 Şubat günü yapılacak HDP 3'üncü Olağan Kongresi'nde aday olmayacağını açıkladı.

Haberler 05.01.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakanln 8 yldr sürdüren ve Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirta, partisinin 11 ubatta yaplacak 3üncü olaan kongresinde aday olmayacan açklad. Demirtan aday olmayacana ilikin gönderdii mektup, Diyarbakrda tüm HDPli milletvekillerinin katld bir toplantda E Genel Bakan Serpil Kemalbay tarafndan okundu.

KARDELK çN MÜCADELE ETTK

Serpil Kemaybay tarafndan okunan mektupta, yasad bir ekilde siyasi rehine olarak tutulduunu belirten Demirta, Hakkmda açlan 30dan fazla davann tek birinde bile hakim karsna çkarlmadan, zorbalkla ve adeta siyasi bir intikam saiki ile kar karya bulunuyorum. Hepinizin bilmesini istiyorum ki, ben, arkadalarm ve partim demokratik siyasete yürekten inandk. Türkiyenin birlii içinde Cumhuriyetin demokratiklemesi; bar, adalet, eitlik ve özgürlük deerlerinin hayat bulmas, ezilen emekçilerin, kadnlarn, gençlerin sömürüsünün son bulmas, Kürdün, Türkün, Sünninin, Alevinin bir arada kardeçe huzur içinde yaamas için mücadele ettik, ediyoruz dedi.

NE BÖLÜCÜ NE TERÖRSTZ

Siyasi çizgilerinin, durularnn, söylem ve eylemlerinin birçok partiden farkl olduunu ifade eden Demirta, öyle devam etti:

Siyaseti rant için, koltuk için, ailemize ve yakn çevremize menfaat salamak için yapmadk. Türkiye ezilenlerinin bir parçasyz ve ezilen yoksul halkmzla birlikte bedel ödeye ödeye, partimizi bu güçlü noktalara getirdik. Bize yönelik temelsiz, hukuksuz ve ahlaksz ithamlara, saldrlara ramen ne bölücüyüz, ne teröristiz. ktidar etrafnda kümelenmi birçok siyasetçi, belediye bakan yolsuzluk, hrszlk ve rant batanda rüyasnda bile göremeyecekleri trilyonlar götürürken yarglanmyorlar; bizler haksz ve hukuksuzca hapishanelerde tutuluyoruz. Halkmz için bu bedeli ödemekten hep gurur duyduk, bizim için büyük bir ereftir. Halka yönelik hrszlk, alçaklk ve zulüm yapmaktansa; halk adna tutsak olmak bizim açmzdan evladr. Türkiyenin OHAL gibi anti-demokratik bir bask rejimi ile yönetildii bu günleri de bütün Türkiye toplumu olarak el ele verip demokrasi içinde aacamza yürekten inanyorum. E Genel Bakanln yürüttüüm HDPnin, Türkiyenin bu demokrasi yolculuuna her zamankinden daha fazla katk sunacandan kukum yok. Partimiz 11 ubatta gerçekletirecei Olaan Kongresinde demokratik siyasette yeni bir hamlenin balangcn yapacak; karamsarla kar umudu büyütecek ve yine, yeniden HDP diyerek yoluna güçlenerek devam edecektir. Kongre sürecimiz artlar ve eksileriyle son iki ylmz masaya yatrmak için bizlere önemli bir frsat sunacaktr. HDP, ana siyasi hatt, program ve çizgisinden taviz vermeden yeni söylem, yeni eylem ve yeni kadrolaryla önümüzdeki iki yla en hazrlkl parti olarak girecektir. Ben de ahsen, bin bir emekle var edilmi olan partimiz HDPnin baars için elimden geleni yapmaya devam edeceim. Koullarm ne olursa olsun, partimin ve halkmn emrinde demokrasi mücadelesinin hizmetkar olmaya devam edeceim. 11 ubatta gerçekleecek olan Olaan Kongremizde, Parti Meclisimiz, Merkez Yürütme Kurulumuz ve dier yönetim organlarmzda güçlendirme amacyla deiikliklere gidilecektir. Yeni siyasal mücadele dönemini daha güçlü karlamak, demokratik siyasete demokrasi kültürünü kazandrmak, koltuk ve makam için deil halk adna siyaset yapma bilincini gelitirmek ve yeni arkadalarla, yeni bir heyecanla yola devam etmek için bu kongrede E Genel Bakanla aday olmayacamn imdiden bilinmesini istiyorum.

E GENEL BAKAN SORUMLULUUYLA HZMETE DEVAM EDECEM

HDPde E Genel Bakan sorumluluuyla hizmet etmeye devam edeceini belirten Demirtan mektubunun son bölümü öyle:

Bizler mevki, makam insan deil, görev ve sorumluluk insanlaryz.Partimizdeki resmi konumum, hukuken üyelie bile izin vermese, ben yine de E Genel Bakan sorumluluu bilinci ve heyecanyla HDPye ve siz deerli halkmza hizmet etmekten bir an bile geri durmayacak, imdiye kadar olduu gibi, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalacam. Demokratik siyasete inanan, ilgi duyan ve kendine güvenen gençleri ve kadnlar HDPde görev almaya, sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Unutmayn ki, 27 yl önce yoksul bir içinin çocuu olarak özgürlük mücadelesine girmi olan benim gibi biri, sadece halkn destei ve inanc ile 8 yl boyunca E Genel Bakan olarak görev yapt. Partimizde siyaset yapmanz için paranzn, gücünüzün, airetinizin olmasna gerek yok. Yüreinizde halk sevgisi ve cesaretin olmas yeterlidir. Gerçek bir halk partisi olan HDPnin her türlü saldr karsnda dalmadan, dimdik ayakta durmas ve güçlenmesi HDPnin yklmayacann en iyi ispatdr. HDP kiilerin, liderlerin deil, ilkelerin partisi oldu. Bundan sonra da yoluna bu ekilde devam edecektir. Kongreye doru giderken, bütün partililerimizi ve halkmz gerek yerel konferanslara gerekse kongre sürecinde en güçlü ekilde öneri ve eletirileriyle tartmalara dahil olmaya davet ediyorum. Büyük bir moral ve coku ile seçime hazrlanr gibi, bayram tela içinde partimizi büyük kongreye götürmeye hepinizi davet ediyorum. 11 ubatta bütün HDPliler Türkiyenin her bir yanndan Ankaraya akacak, bar, özgürlük, kardelik ve faizme kar büyük bir direni mesaj verecektir.

Ana Sayfaya Git