Demirtaş hakkında bir dava daha açıldı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 24 Aralık 2015 günü Rusya gezisinden dönüşte İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada 'Cumhurbaşkanına hakaret' ettiği iddiasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yeni bir dava açıldı.

Haberler 28.02.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan Rusya gezisinden dönüte, stanbul Atatürk Havalimannda düzenledii basn toplants ile ilgili, 9 kiinin BMERe yapt ikayet üzerine balatlan soruturma tamamland. Bakrköy Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, Demirta hakknda Cumhurbakanna hakaret suçundan 1 yldan 4 yla kadar hapis cezas talep edildi. Cumhurbakan Recep Tayyyip Erdoann madur sfat ile yer ald iddianamede, ikayet edilen kiinin milletvekili olmas nedeniyle dokunulmazlnn kaldrlmas için fezleke düzenlendii, dokunulmazln kaldrlmas üzerine soruturmaya devam edildii kaydedildi.

DEMRTAIN SAVUNMASI ALINAMADI

üphelinin suçlamadan haberdar olmas, savunma ve delillerini bildirmesi için adresine çkarlan davetiyeye ramen, süresinde savunmasn ve suçlama ile ilgili delilerini savcla ulatrmad belirtilen iddianamede, bu nedenle Demirtan savunmasnn alnamad kaydedildi.

ddianame Bakrköy 38inci Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilirken, yarglamann ise 5 Nisan günü balayaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git