Demirtaş yerine başkan arayışı!

DİYARBAKIR'da, 2 gün kamp yapan HDP Meclis grubunca yayımlanan sonuç bildirisinde, partisinin kongresinde aday olmayacağını mektupla bildiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kararıyla ilgili "Aday olmama kararını üzüntü ama saygıyla karşılıyoruz" denildi.

Haberler 08.01.2018 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Genel Merkezince, Diyarbakrda 4-5 Ocak tarihlerinde yaplan partinin Meclis grubunun toplantsyla ilgili sonuç bildirisi yaymlad. Partinin e genel bakanlarnn ve 12 milletvekilinin e zamanl operasyonlarla tutukland 4 Kasm 2016 tarihinden bugüne kadar yaanan gelimelerin deerlendirildii, 2018in siyasi gündemi kapsamnda partinin görevlerinin gözden geçirildii belirtilen sonuç bildirisinde öyle denildi:

HDPNN K GÜNLÜK KAMP SONUCU

Grubumuz, parlamentoda ve parlamento dnda faizmin kurumsallamasna kar dramatik mücadelelerle dolu geçecei imdiden görülen 2018in Türkiyenin gelecei için belirleyici bir yl olacanda görü birlii halindedir ve bu dönemi hak ettii ciddiyetle karlama kararll içindedir. Grubumuz, Grup Bakan Vekilimiz ve Diyarbakr Milletvekili dris Balukenin toplantmz balarken 16 yl 8 ay hapis cezasna çarptrlmasn partimize yönelik siyasi soykrm dalgasnn hz kesmeyeceine dair güçlü bir iaret olarak görmütür. Yalnzca son üç gün içinde Balukenin yan sra, E Genel Bakan Yardmcmz Aysel Tuluk 1 yl 6 ay, rnak Vekilimiz Leyla Birlik 1 yl 9 ay, Diyarbakr Vekilimiz Nursel Aydoan 1 yl 3 ay, Van Vekilimiz Adem Geveri 1 yl 6 ay, 23 ve 24. dönem BDP ve HDP Vekili, HDP eski E Genel Bakan ve DBP E Genel Bakan Sebahat Tuncel 2 yl 3 ay hapse mahkum edilmilerdir. Mahkemeler, fabrika düzeni içinde ceza imal ederken, Saray sözcüleri, hukuksal deeri olmayan mesnetsiz suçlama, düzmece kant ve yalanc tank beyanlaryla bezeli, FETÖ sank ya da mahkumu savclarn elinden çkma iddianamelere dayandrlan bu cezalarn hedefinin TBMMnin 3. gücü HDPyi saf d etmek olduunu açkça ifade etmekten kaçnmamlardr. Türkiyenin demokrasi mücadelesindeki en önemli siyasal mevzii ve gelecek umudu olan partimizin ve onun üzerinde yükseldii halk hareketinin bu yoldan yok edilecei varsaylmaktadr.

BO VERMLK VE ALDIRMAZLIKLA MÜCADELE EDLECEK

Sonuç bildirisinde, HDPli vekillerin bölge konferanslar ile yeni dönem hedeflerini üyelerle tartp, netletirecei kaydedildi. Bildiride, Cezaevlerinde tek-tip kyafet dayatmasna kar seslerini yükseltecek ve binlerce siyasi tutsa özgürletirme mücadelesine devam edecek, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele edecek, içeride ve darda OHAL ve sava hazrlklarna son verilmesi için çaba gösterecek, halklarmzn faizme ve sömürgecilie kar mücadele ortakl heyecann yükseltmek için ellerinden gelenden fazlasn yapma gayreti içinde olacaklardr. HDP TBMM Grubu, parlamentoda ve parlamento dnda, halklarmz Saray rejiminden bo beklentilere kaplmamalar için srarla uyarmay sürdürecektir. Ayn zamanda halklarn umutlarn kendi öz deneyimleri ile elde edecekleri kazanmlara balamalar için siyasi kaytszlk, bo vermilik ve aldrmazlkla da mücadele edecektir denildi.

ADAY OLMAMA KARARINI ÜZÜNTÜ AMA SAYGIYLA KARILIYORUZ

Bildiride, ayrca HDP E Genel Bakan Demirtan, partinin kongresinde aday olmayacan mektupla bildirmesi de deerlendirilerek, unlar kaydedildi:

TBMM Meclis Grubu olarak, Edirne Cezaevinde haksz ve hukuksuzca rehin tutulan E Genel Bakanmz Selahattin Demirtan HDP 3. Olaan Kongresinde, Yeni siyasal mücadele dönemini daha güçlü karlamak, demokratik siyasete demokrasi kültürünü kazandrmak, koltuk ve makam için deil halk adna siyaset yapma bilincini gelitirmek ve yeni arkadalarla, yeni bir heyecanla yola devam etmek için bu kongrede E Genel Bakanla aday olmama kararn üzüntü ama saygyla karlyoruz. Sevgili yoldamzn siyasi rehinelik koullarnda uzun ve ciddi bir muhasebeyle ulat bu karara büyük bir deer biçiyoruz. Önümüzde açlan yeni mücadele döneminin gereklerini deerlendirerek ald kararn hakknn ancak HDPnin kurumsallamas, yenilenmesi ve yeniden örgütlenmesiyle verilebileceini biliyoruz. Demirtan bu kararnn partimizde herkesin, her kademede görev yapmakta önünün açk olduu inancn beslemeye ve güçlendirmeye hizmet etmesi ve partimizde gençlere ve kadnlara katlm kanallarnn açlmas için çaba göstermekte, grubumuzu da bu amaçlar dorultusunda yönlendirmekte kararlyz. Selahattin Demirta, sadece bugüne kadar yaptklaryla deil, yapmaktan feragat ettikleriyle de Türkiyenin demokratik siyasetine dünya çapnda katkda bulunarak, kendisiyle birlikte partimize de tarihsel bir deer kazandrm partimizin ve demokratik siyasetin önemli bir dönüm annda büyük bir risk alarak att bu admla siyasi cesaretin de mükemmel bir örneini vermitir. Bizler de onun Büyük bir moral ve coku ile seçime hazrlanr gibi, bayram tela içinde partimizi Büyük Kongreye götürme davetini kabul ediyoruz. 11 ubatta bütün HDPliler Türkiyenin her bir yanndan Ankaraya akacak, bar, özgürlük, kardelik ve faizme kar büyük bir direni mesaj verecektir.

Ana Sayfaya Git