Demirtaş'a yeni fezleke

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 21 Ekim 2016'da Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) düzenlediği toplantıya katıldığı gerekçesiyle 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama', 'Cumhurbaşkanına hakaret', 'Halkı kin ve düşmanlığa alanen tahrik etme', 'Suçu ve suçluyu övmek' ve 'Terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla yeni bir fezleke hazırladı.

Haberler 20.02.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski E Genel Bakan Selahattin Demirta hakknda yeni fezleke hazrland. Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre tarafndan hazrlanan ve Demirtan yasama dokunulmazlnn kaldrlmas talep edilen fezleke, TBMM Bakanlna sunulmak üzere Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürlüüne gönderildi. Fezlekede, Demirtan Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aalama, Cumhurbakanna hakaret, Halk kin ve dümanla alanen tahrik etme, Suçu ve suçluyu övmek ve Terör örgütü propagandas yapmak suçlarn iledii iddia edildi.

DEMRTAA YEN BE FEZLEKE HAZIRLANDI

Diyarbakrda, 21 Ekim 2016 tarihinde DBP tarafndan bir toplant düzenlendii belirtilen fezlekede, toplantya dönemin HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta, HDPli 17 milletvekili, DBP e genel bakanlar Sabahat Tuncel ve Kamuran Yüksek, DTK e bakanlar Hatip Dicle ve Leyla Güven ile belediye bakanlarnn da aralarnda bulunduu yaklak 500 kiinin katld ifade edildi. Toplantnn basna kapal yaplmas nedeniyle içerii ve konuulanlar hakknda bilgi alnamad belirtilen fezlekede, toplant öncesinde yazl ve görsel basn ile uluslararas medya kurulular ve sosyal medyadan aratrma yapld, ancak toplant ile ilgili olarak herhangi bir haber ve paylama rastlanlmad kaydedildi. Toplant sonras emniyet görevlilerince sosyal medyada yaplan aratrmada, Seferberlik ruhuyla örgütlenelim, direnerek kazanalm gündemi ile gerçekletirdiimiz geni katlml bölge toplantsndayz. Köy köy mahalle mahalle örgütlenelim eklinde paylamlarn tespit edildii belirtildi. Ayrca, paylamlarda, toplant salonuna terör örgütü PKKnn eleba Abdullah Öcalann fotorafnn asldnn görüldüü ifade edildi. Fezlekede, toplant sonras DBPnin internet sitesinde, alnan kararlar ile ilgili haber paylam yapld da kaydedildi.

YASAMA DOKUNULMAZLIININ KALDIRILMASI STEND

HDP Milletvekili olan Selahattin Demirtan DBP organizesinde gerçekletirilen toplantya katld belirtilen fezlekede, öyle denildi:

Toplant salonundaki resim ve afiler ile Seferberlik ruhuyla örgütlenelim, direnerek kazanalm bal altnda, bahse konu toplantda alnan kararlar ile ilgili haber paylam bir arada deerlendirildiinde, üphelinin Cumhurbakanna hakaret, halk kin ve dümanla alanen tahrik etme, suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandas yapmak ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aalama suçlarn iledii anlalmtr. Buna göre; stanbul HDP Milletvekili olan üpheli Selahattin Demirta hakknda TBMMce Anayasamzn 83üncü maddesi gerei yasama dokunulmazlnn kaldrlmas kararnn aldrlmas hususu takdirlerinize arz olunur. üpheli hakknda Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aalama suçundan Adalet Bakan tarafndan soruturma izni verilmitir.

Yasama dokunulmazlnn kaldrlmas halinde Demirta hakknda belirtilen 5 suçtan 16 yla kadar hapis istemiyle dava açlabilecek. Haklarnda dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlklarnn kaldrlmasnn yolunu açan Anayasa deiiklii, 20 Mays 2016da TBMMde kabul edilmi, yasama dokunulmazlklar, bu tarihten önceki suçlar için kaldrlmt.

Ana Sayfaya Git