Demirtaş'ı cezaevinde ailesi ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı tutuklu bulunduğu Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde eşi Başak Demirtaş, çocukları, kız kardeşi, anne ve babası açık görüş gününde ziyaret etti.

Haberler 08.12.2016 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Haklarnda açlan terör soruturmas kapsamnda tutuklanan HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta, 4 Kasm günü Diyarbakrdan Edirneye getirilerek F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapal Cezaevine konuldu. Tutuklandktan 33 gün sonra Baak Demirta ve kz kardei Bahar Demirtan yan sra ilk kez görümeye kzlar Delal ile Dilda, annesi Sadiye ve babas Tahir ile erkek kardei Süleyman Demirta geldi.

ALE ZYARET

Cezaevine iki araçla gelen Demirta Ailesi, HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta ile açk görüte bir araya geldi. Yaklak 1 saat süren görümenin ardndan çkta konuan Baak Demirta, einin salk ve moral durumun iyi olduunu söyledi. Tek bana kouta kalmasn hukuksuzluk olarak deerlendiren Baak Demirta, Bugün annemiz, babamz ve çocuklarla birlikte açk görü yaptk. Bakann morali iyiydi, sal da yerinde, bir sknts yoktu. Bilindii gibi tek kalmasyla ilgili hukuksuzluk ve yasalara aykrlk devam ediyor. Bununla ilgili içerde ve darda mücadelemizin süreceini söyledi. Yurt içindeki ve yurt dndaki halkmza selam ve sevgilerini gönderdi diye konutu. Demirtan ailesi daha sonra geldikleri araçla Edirneden ayrld.

Ana Sayfaya Git