Demirtaş'ın 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davası Ankara'ya nakledildi

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 9 Eylül 2015 tarihinde yaptığı bir konuşmada 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçu işlediği iddiasıyla açılan dava, güvenlik nedeniyle Diyarbakır'dan Ankara'ya nakledildi.

Haberler 20.12.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta hakknda, 9 Eylül 2015te yapt konumada Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana hakaret ettii iddiasyla 1 yldan 4 yla kadar hapis istemiyle dava açld. Diyarbakr 4üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ve müdahallik talebinde bulunan Cumhurbakan Erdoann müteki olarak kabul edildii davada bugüne kadar 5 celse yarglama yapld.

Edirnede tutuklu olan ve bugüne kadar Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile de durumalara katlmayan Selahattin Demirta, durumada bizzat bulunarak savunma yapmak istediini bildirdi. Mahkeme, 6 Temmuz günü yaplan durumada Demirtan savunmasnn alnabilmesi için mahkemeye getirilmesine karar verdi. Daha sonra bu kararndan vazgeçen mahkeme, davann güvenlik gerekçesiyle baka ile nakledilmesi için dosyay Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürlüüne gönderdi.

ANKARAYA NAKLEDLD

Nakil talebinin ardndan dosyay inceleyen Yargtay 5inci Ceza Dairesi, Diyarbakrda görülmesi durumunda kamu güvenlii için tehlike oluturacan gerekçe göstererek, davay Ankaraya nakletti. Kararda u ifadelere yer verildi:

Sank Selahattin Demirta hakknda Cumhurbakanna hakaret suçundan Diyarbakr 4üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görülmekte olan kamu davasnn, CMKnn 19/2 maddesi (Kovuturmann görevli ve yetkili olan mahkemenin bulunduu yerde yaplmas kamu güvenlii için tehlikeli olursa, davann naklini Adalet Bakan, Yargtaydan ister.) gereince Asliye Ceza Mahkemesine nakline, Yargtay 5inci Ceza Dairesinin ilam ile karar verilmitir. lam örnei ve dosya yazmz ekinde gönderilmi olup, keyfiyet Ankara Cumhuriyet Basavclna duyurulmutur.

Demirtan terör soruturmas kapsamnda tutuklu yargland dava da güvenlik gerekçesiyle Ankaraya nakledilmiti.

Ana Sayfaya Git