Demirtaş'ın davası Ankara'ya alındı

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında açılan dava dosyasını "güvenlik" gerekçesiyle Ankara Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi

Haberler 30.03.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay 5. Ceza Dairesi, HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta hakknda terör soruturmas kapsamnda açlan dava dosyasnn güvenlik gerekçesiyle Ankara Ar Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, terör soruturmas kapsamnda tutuklanan Demirta hakknda açlan dava dosyasnn, güvenlik gerekçesiyle nakli konusunda Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürlüüne talepte bulunulmutu.

Dava Ankaraya alnd

Nakil konusuna ilikin talebi deerlendiren Yargtay 5. Ceza Dairesince verilen kararda u ifadeler yer alyor:

Sank Demirtan üzerine atl olan terör örgütü yöneticilii, terör örgütü propagandas yapmak, Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Yasasna muhalefet, halk kin ve dümanla alenen tahrik, halk kanunlara uymamaya tahrik, suç ilemeye tahrik ve suçu ve suçluyu övme suçlarndan Diyarbakr 8. Ar Ceza Mahkemesinde görülmekte olan 2017/101 sayl kamu davasnn CMKnn 19/2 maddesi uyarnca Ankara Ar Ceza Mahkemesine nakline karar verilmitir.

- 142 yla kadar hapis istemi

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca Demirta hakknda, açlan davada, üzerine atl olan terör örgütü yöneticilii, terör örgütü propagandas yapmak, Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Yasasna muhalefet, halk kin ve dümanla alenen tahrik, halk kanunlara uymamaya tahrik, suç ilemeye tahrik ve suçu ve suçluyu övme suçlarndan 43 yldan 142 yla hapis ile cezalandrlmas talep edilmiti.

Ana Sayfaya Git