Denetimler tavizsiz!

İçişleri Bakanlığından tam kapanma dönemindeki denetimlere ilişkin açıklama: "Ramazan Bayramını da içine alan süre boyunca, şehirler arası seyahat kısıtlaması ve sokağa çıkma kısıtlamasına dair yürütülen denetimlerde toplam 7 bin 251 kontrol noktasında 95 bin 948 kolluk personeli görev alacak"

Haberler 12.05.2021 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

çileri Bakanl, Ramazan Bayramn da kapsayan tam kapanma döneminin kalan süresince ehirler aras seyahat ve sokaa çkma kstlamalarna ilikin denetimlerde 7 bin 251 kontrol noktasnda 95 bin 948 kolluk personelinin görev yapacan bildirdi.

Bakanlktan yaplan açklamada, 29 Nisan 2021 Perembe saat 19.00da balayan ve 17 Mays 2021 Pazartesi saat 05.00te tamamlanacak tam kapanma döneminde alnan dier tedbirler gibi sokaa çkma ile ehirler aras seyahat kstlamalarnn da salgnn seyrinde yaanan azalma trendine çok ciddi katk salad belirtildi.

Gerek ksmi kapanma gerekse tam kapanma döneminde alnan tedbirlerin ve vatandalarn bu tedbirlere uyma konusunda ortaya koyduklar sabrl ve fedakar tavrn etkisiyle 16 Nisanda 62 bin 939a kadar yükselen günlük vaka saysnn, dün itibaryla 13 bin 604e kadar geriledii ifade edilen açklamada, salgnn seyrinde yaanan bu olumlu gidiatn sürdürülmesi amacyla denetim faaliyetlerinin, tam kapanma döneminin kalan süresinde de tüm hzyla sürdürülecei kaydedildi.

ehirler aras yollarda 1167 kontrol noktas oluturuldu

Açklamada, Ramazan Bayramn da içerisine alan bu süreçte, ehirler Aras Seyahat Kstlamasna Dair Denetimler çerçevesinde ehirler aras yollar üzerinde kolluk kuvvetlerince 1167 yol kontrol noktas oluturulmu olup bu yol kontrol noktalarnda 16 bin 669 kolluk personeli görev yapacaktr. Yol kontrol noktalarnda görevli kolluk personelince özel araç veya toplu tama araçlaryla ehirler aras seyahat edenlerin Seyahat izin belgeleri tek tek kontrol edilecek ve Seyahat izin belgesi olmadan ehirler aras seyahat edenlerin tespiti halinde gerekli idari yaptrmlar uygulanacaktr. denildi.

Motorize ve yaya devriye ekipleri denetimlere katlacak

Sokaa çkma Kstlamasna Dair Denetimler çerçevesinde, gerek ehir içi kontrol noktalar gerekse devriye ekipleriyle etkin denetim gerçekletirilecei belirtilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

ehir içi cadde ve sokaklarda kolluk kuvvetlerince oluturulan 6 bin 84 kontrol noktasnda 79 bin 279 kamu personeli görev yapacak olup gerçekletirilecek denetimlerde geçerli bir muafiyetin var olup olmad, çalma zni Görev Belgesi kontrolü ile darda bulunulan durumun, muafiyet nedeni, zaman ve güzergah ile uyumlu olup olmad kontrol edilecektir. Ramazan Bayramn da içine alan süre boyunca, ehirler aras seyahat kstlamas ve sokaa çkma kstlamasna dair yürütülen denetimlerde toplam 7 bin 251 kontrol noktasnda 95 bin 948 kolluk personeli görev alacaktr. Bu dönemde ayrca kolluk kuvvetlerince yaya ve motorize devriye hizmetlerine arlk verilerek sokaa çkma kstlamasna dair denetimlere aralksz 7/24 esasna göre devam edilecektir. Bu çerçevede her gün ortalama 13 bin 938 yaya/motorize devriye ekibinde 78 bin 230 kolluk personeli sokaa çkma kstlamas tedbirine dair denetim faaliyetlerinde görev alacaktr.

stisna kapsamndaki i yerlerinin denetimi

Salgn denetim ekiplerinin ise tam kapanma dönemi sonuna kadar i yeri denetimlerini tam kapasiteyle sürdürecei kaydedilen açklamada, üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamamas, salk, tarm ve orman faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülmesi ve vatandalarn temel gda ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarnn tedarikinin salanmas amacyla tam kapanma döneminde muafiyet tannan i yerlerine (fabrika, organize sanayi bölgesi, frn, market, bakkal, manav, kasap, kuru yemiçi, tatlc, yeme-içme yeri gibi) yönelik denetimlerin, il/ilçe salgn denetim merkezleri bünyesinde görevli denetim ekiplerince (zabta ve dier kamu personeli) kesintisiz ve etkin ekilde yaplmaya devam edilecei vurguland.

Ana Sayfaya Git