Deniz Baykal, Ahmet Türk'ün eşini evinde ziyaret etti

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, görevden uzaklaştırıldıktan sonra gözaltına alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ahmet Türk'ün eşi Mülkiye Türk'ü Mardin'de evinde ziyaret etti.

Haberler 25.11.2016 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankaradan uçak ile Mardine giden Deniz Baykal, CHP Mardin l Bakan Mahmut Duyan ve il yöneticileri tarafndan karland. Daha sonra Ahmet Türkün merkezdeki evine giden Baykal ve beraberindekileri Ahmet Türkün ei Mülkiye Türk karlad. Türk kahvesi ikram edilen CHPli Baykal, daha önce ayn parti ve ayn parlamento çats altnda görev yapt Ahmet Türk ile 36 yl sonra yeniden bir araya geleceini belirterek öyle dedi:

12 Eylülde yaadklarn, maruz kaldklarn ben de üzüntüyle izlemitim. Kasr Kancoya gelmitik, orada ziyaret etmitik Ahmet Beyi. 12 Eylülden sonra gözaltna alnd, büyük aclar yaad. O günleri Ankarada beraber hatrladk, deerlendirdik. Artk o olaylar yaanmayaca bir ülke özlemimizi birbirimize ifade ettik. Aradan, 12 Eylülden bu yana 36 yl geçti. imdi tekrar maalesef belli olaylar devam ediyor. nallah o günler gene geçecek. nallah hep birlikte güzel günleri birlikte yaayacaz. Bu ac, bu kötü günler geride kalacak. Ahmet Beyi yllardr bilirim. iddetin, terörün dnda bir siyaset aray içerisinde oldu. Rahmetli erafettin Elçi de iddetin dndaki bir siyaseti temel almt bunu biliyorum. Beraber hükümetlerde bulunduk, arkadalk yaptk. Ahmet Beyle ayn parlamentoda, ayn parti çats altnda yaadk. Ortada bir arkadalk bir dostluk var. Birlikte yaadmz bir siyaset dönemi var iyisiyle, kötüsüyle. O duygularla erafettin Elçinin taziye ziyaretine gitmitim. çünkü niye? O iddetin, terörün karsnda bir insand. Ahmet Beyi de biliyorum, gerçek duygusunun. tercihinin o olduunu biliyorum.

DDET, SLAH VE TERÖRE KARI SYASET

Türkiyede iddet, silah ve terörizme kar siyaset üreten kiilerin kendisini tutsak ve rehin hissettii siyasal bir ortam yaratldn savunan Baykal sözlerini öyle sürdürdü: Ama maalesef ülkede öyle bir siyasal ortam yaratld ki, bu ortamn içinde iddete, silaha, teröre kar siyaset yapmak isteyen insan da kendini tutsak hissediyor, rehin hissediyor ve bir parças haline dönütürülmeye zorlanyor. Ve bu çok salksz bir ey, bunu önlememiz lazm. Bu konuda hepimize büyük görevler düüyor. Ben bu sorumluluk duygusu içinde, anlay içinde Ahmet Beyin iddet ve terör karsnda hala ayn düüncelerine devam ettiine inandm için, bunun unutulmamasn, bunun deerli olduunu, herkesin bunu görmesini, Türkiyenin bu anlaya mutlaka sahip çkmas gerektiine inandm için bu ziyareti yapyorum. Bütün aileye geçmi olsun. Böyle günler siyasetimizde oluyor. nallah bunlar aarz. Bugün de güzel bir haber alrz inallah.

DDET VE TERÖR ANLAYII ORTADAN KALKMALI

Terör, iddet ve silaha kar daha temel çözümlerin olduunu Ahmet Türkün serbest kalmasyla verecei destekle silah, iddet ve terör anlaynn ortadan kaldrlabileceini ifade eden Baykal, öyle konutu:

Tabi daha temel çözümlere ihtiyaç var. Onu da biran önce Ahmet beyin de çktndan sonraki destei ve katksyla yeni bir anlayla Türkiyede terörü, silah ortadan kaldrrz. Yani buna iddetle ihtiyaç var. Bölgede yaayan insanlarn ihtiyac var, ülkenin ihtiyac var, artk yeter yani. Ahmet Beye de, bana da, bu ülkenin evlatlarna büyük görevler düüyor.

ALTAN TAN DA GELD

Ahmet Türkün ei Mülkiye Türk de Deniz Baykala ziyaretinden dolay teekkür etti. Görüme devam edenken HDP Diyarbakr Milletvekili Altan Tan da Ahmet Türkün evine gelerek Deniz Baykal ile bir araya geldi. Ksa süren görümeden sonra Baykal ve beraberindekiler Mardin Adliyesine geçti. Mardin Adliyesinde Cumhuriyet Basavcs ile görütüü belirtilen Baykal ve beraberindekiler daha sonra Mardin Valiliine geçti.

OLAY ÜLKENN TEMEL SORUNUYLA BALANTILI

Türk ailesinin ziyaretinin ardndan Baykal, Mardin Valisi Mustafa Yaman makamnda ziyaret etti. Ardndan Valilik önünde basn mensuplarna açklamalarda bulundu. Bir gazetecinin, Ahmet Türk ile görüüp, görümedii sorusuna yant veren Baykal, Ahmet Türkün iyi olduunu umut ediyorum. Kendisinin salk sorunlar var. Yetkililer bunu dikkate alyorlar. Umarm en ksa zamanda hukukun gerei, hepimizin bekledii bir ortamn ekillenmesi gerçekleir dedi.

Ana Sayfaya Git