Dereler karış karış aranıyor

VAN’ın Çaldıran İlçesinde Kaz Gölü’ne balık tutmak için giden ve 19 gündür kendisinden haber alınamayan Ömer Topgaç’ı (21) arama çalışmaları devam ediyor.

Haberler 26.04.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arama için Ankaradan gelen 8 kiilik özel su alt timi ile Vandaki ekiplerin ortaklaa yürüttüü çalmada bölgedeki dereler taranyor. u ana kadar dere yataklarnn 30 kilometrelik bölümünde arama gerçekletirildi.

çaldran ilçesine bal Kalkandere Mahallesinde yaayan Ömer Topgaç, 7 Nisan Pazar günü balk tutmak için Kaz Gölüne gitti. Eve dönmeyen ve kendisinden haber alnamayan Topgaçn ailesi durumu jandarmaya bildirdi. Van l Jandarma Arama Kurtarma ve Su Alt Timi, çaldran lçe Jandarma Komutanl ve AFAD ekipleri, Topgaçn bulunmas için bölgede arama çalmas balatt. 19 gündür sürdürülen arama çalmalarndan henüz bir sonuç alnamad. Arama çalmalarda Ankaradan gelen 8 kiilik özel su ekibi de görevi yapyor.

30 KLOMETRELK DERE YATAI TARANDI

Arama çalmalar boyunca souk hava ve kar ya ekiplerin iini zorlatryor. Özellikle derelerdeki görü mesafesinin sfr olmas ekipleri daha da zorluyor. çaldranda balatlan arama çalmalar Muradiye lçesinde de devam ediyor. Ekipler u ana kadar 30 kilometrelik dere yatan arad ancak Topgaçn izine rastlanamad.

ÖMERDEN GELECEK Y HABER BEKLYORLAR

Ekipler arama çalmalarn sürdürürken, kayp Topgaçn ailesi ve yaknlar da arama çalmalarn takip edip destek veriyor. Amca Özcan Topgaç, 7 Nisanda kaybolan yeeninin bulunmas için herkesin youn çaba göstererek çaltn belirtti ve 7 Nisandan bu yana haber alamyoruz. Büyün ekipler seferber oldu ancak halen bulunamad. Biz de burada gelecek haberi bekliyoruz. Umarz ksa sürede bulunur dedi.

Ana Sayfaya Git