Dergah-Balıklıgöl Platosu'nda çevre düzenlemesi yapılacak

Dergah-Balıklıgöl Platosu'nda kamunun kullanımına ait olması gerekirken haksız iş yeri işgali altında bulunan yerlerin kaldırılması ve yeni bir çevre düzenlemesi kararı alındığı bildirildi.

Haberler 26.10.2016 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Valiliinden yaplan açklamaya göre, Dergah-Balklgöl Kent Platosu Komisyonu, anlurfa Valisi Göngür Azim Tuna bakanlnda topland.

Valilikte yaplan toplantda Dergah-Balklgöl Platosunda yaplan ve yaplmas planlanan çalmalarla ilgili kamu kurum ve kurulu temsilcileriyle görü alveriinde bulunularak, kararlar alnd.

Vali Tuna, konuya ilikin yapt açklamada, Balklgölün anlurfann bir deeri olduunu ve bu alann halkn mal olduunu belirterek, unlar kaydetti:

Özellikle bu bölgede birtakm haksz igaller var. Bu igallerin kaldrlmasna yönelik daha önce aldmz kararn bugünlerde uygulama aamasna geldiini söylemek gerekir. Turizm sezonu, k mevsimine geliyor. Bu vesileyle hem bu igallerin kaldrlarak yeniden bir projelendirme çalmasyla bu alann peyzajnn tekrar gözden geçirilmesi, kamunun kullanmas gereken alanlarn igallerinin temizlenerek, verimli bir ekilde kamunun kullanmna sunulmas noktasnda büyükehir, ilçe belediyeleri ve ilgili kurumlar koordinasyonunda el birliiyle çalmalarmz sürdürme karar aldk.

Düzenlemeler kapsamnda bölgenin aydnlatlmas, güvenlik açsndan kamera sistemlerinin tekrar yenilenmesi gibi çalmalarn da yaplacan ifade eden Tuna, yaptklar komisyon toplantsnda seyir terasnn tamamen kamuya mal edilerek insanlarn kullanmna sunulmas gibi bütün alanlar gözden geçirildi. Güzel bir tantmla farkl hizmetlerde sunarak, bölgeye daha çok turist çekilmesi, cazibe merkezi haline getirilmesi, her türlü deiik sosyal snflardan insanlarn burada rahatça, huzur içerisinde vakit geçirebilmesine yönelik çalmalar yaplmas noktasnda mutabakata varlmtr. ifadelerini kulland.

- Tüm kurumlar ibirlii halinde

Tuna, toplantda platonun altyaps ile emniyet güvenlik boyutuyla ihtiyaçlarnn da ele alndn ve eksikliklerin giderilmesi ile yeni düzenlemeler için tüm kurumlar arasnda ibirlii salandn dile getirerek, unlar kaydetti:

Buradan çkan suyun, salkl bir ekilde muhafazasnn salanmas gerekiyor. çevrede hizmet veren restoran ve kafe tarz yerlerin biraz daha disipline edilmesi ve denetimlerinin salkl bir ekilde yaplmas konusunda emniyet ve özel güvenlik personelinin, denetim konusunda biraz daha hassas davranmas kararlatrld. Geçmite burada atl olan baz yerleri, madde bamllarnn kulland ve buralar hakknda insanlarn kötü intiba edindii gündeme geldi. Buna ilikin tedbirler alnmas salanm oldu. Tüm kurumlarmzn ibirliiyle sadece anlurfann deil, tüm Türkiyenin çok gözde bir mekan olan Dergah-Balklgöl Platosunun, kaleyle birlikte aslna uygun bir ekilde kültür varl ve miras olarak en iyi ekilde yaatlmas, turizme kazandrlmas ve gelecek nesillere aktarlmas konusunda güçbirlii yaplm oldu.

Toplantya, Vali Yardmcs Ahmet Yldz, Eyyübiye Kaymakam Oktay Kaya, Eyyübiye Belediye Bakan Mehmet Ekinci, l Emniyet Müdürü Eyüp Pnarba, DS 15. Bölge Müdürü Ouz Kasap, Vakflar Bölge Müdürlüü ube Müdürü Ali Palal ve l Müftüsü hsan Açkn katld bildirildi.

Ana Sayfaya Git