Derik riskli

Derik İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ekrem Kaya: "7 vatandaşımız aşı takvimine alınarak kuduz aşıları yapılıyor. Köpekle teması olan tüm vatandaşlarımızı tespit etmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu vatandaşlarımızın da aşılamalarına başladık"

Haberler 22.02.2022 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDN- Mardinin Derik ilçesinde 4ü çocuk 7 kiiye saldran köpekte kuduz hastal tespit edilmesi üzerine mahalle karantinaya alnrken ilçede de tedbirler artrld.

Derikte, 15 ubatta Bahçelievler Mahallesinde sokan farkl noktalarda bulunan Mülkiye Ölçer (45) ile kz Kübra Ölçer (21), Abdullah çak (6), Ali Osman Karabat (10), Resul Yldz (11), Mehmet Yldz (14) ve Ergül Esenin (35) sokak köpeinin saldrs sonucu yaraland. Köpekten alnan numunelerde yaplan incelemede kuduz hastal tespit edildi.

Karantinaya alnan ve birçok noktasna kuduz riski bulunduuna dair tabela ve afi aslan mahalleye hayvan giri çk durduruldu.

lçede zabta ekiplerince toplanan sokak köpekleri de kontrol ve bakm amacyla belediye tarafndan yapm süren Derik Canlar Hayvan Merkezine götürüldü.

- Köpekle temas eden vatandalar alanyor

Derik lçe Salk Müdürü Dr. Ekrem Kaya, köpek saldrsna urayarak yaralanan 7 kiinin tedavi edildiini söyledi.

7 vatandamz a takvimine alnarak kuduz alar yaplyor. diyen Kaya, vatandalarn evlerinde bulunduunu ve salk durumlarnn iyi olduunu belirtti.

Kaya, Köpekle temas olan tüm vatandalarmz tespit etmeye yönelik çalmalarmz devam ediyor. Bu vatandalarmzn da alamalarna baladk. Vatandalarmz bu konuda uyaryoruz. Kuduz bölgesi ilan edilen yerde herhangi bir olumsuzluk tespit etmemiz halinde vatandalarmz kuduz alama takvimine alyoruz. dedi.

- Sahipli köpeklerin de kuduz asn yaptrarak gerekli tedbirleri alacaz

Tarm ve Orman lçe Müdürü Nevaf Kalkan, vatandalara saldran köpei karantinaya aldklarn belirterek, hayvann olaydan bir süre sonra öldüünü aktard.

Köpekten alnan numunelerin incelenmesi sonucu kuduz tespit edildiini dile getiren Kalkan, bunun üzerine gerekli birimlere durumu ilettiklerini bildirdi.

Kalkan, Bundan sonra mevcut sahipli köpeklerin de kuduz asn yaptrarak gerekli tedbirleri alacaz. Hayvanlarda ksrlatrma çalmalar devam ediyor. Hayvan barnanda veteriner hekimlerimiz hayvanlarn tedavileri ve rehabilitasyon çalmalarn yapmakta. Kuduz bölgesi ilan edilen alana hayvan giri ve çk yasak. Hayvan kesimleri de veteriner hekimlerimizin izinleri alnarak yaplacak. diye konutu.

Derik Belediyesi Zabta Müdür Vekili Mehmet Seyhan ise köpek saldrsnn meydana geldii Bahçelievler Mahallesinin karantinaya alndn belirtti.

Mahallenin giri ve çklarna tabelalar yerletirildiini, giri çklarn kontrol altna alndn aktaran Seyhan, Vatandalarn bilgilendirilmesi için broürler datld. Vatandalar herhangi bir üphe halinde ne yapmalar gerektiiyle ilgili bilgilendirildi. Ekiplerimiz babo dolaan köpekleri kurallar çerçevesinde topluyor. Köpeklere veteriner hekimlerimizin gözetiminde hayvan bakm evinde tedavileri yaplyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git