Derik zeytininin hasadı başladı

Mardin'in Derik ilçesinde asırlık zeytin ağaçlarının bulunduğu zeytin bahçelerinde üreticiler hasat yapıyor.

Haberler 17.10.2019 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Asrlk zeytin aaçlarnn bulunduu Mardinin Derik ilçesinde zeytin hasad balad.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, hasat dolaysyla düzenlenen programda yapt konumada, Derik zeytininin artk dünya raflarnda yerini aldn söyledi.

ehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürkün bu konuda önemli çalmalar yürüttüünü anmsatan Yaman, öyle konutu:

Zeytin üreticilerine gerekli destekleri veriyoruz ve bundan sonra da vermeye devam edeceiz. çünkü Derik zeytin için orijinal bir bölge ve corafya. Derik halhal zeytini çok tercih edilen bir zeytin. Derik zeytininin fidan üretiminde sknt yayorduk. Harran Üniversitesi ile i birlii içerisindeyiz. nallah fidan üretim saymz artrm oluyoruz. Derik, Türkiyede zeytin havzalarndan biri haline gelecek. Allah ürünlerimizi bereketli klsn.

-Bütün yemeklerinizde zeytinya kullann

Cumhurbakanl Salk ve Gda Politikalar Kurulu Üyesi Dr. Sema Ramazanolu ise Derik zeytininden elde edilen yan çok iyi olduunu söyledi.

Böyle bir lezzetin ticari ürüne dönütürmesinin önemini anlatan Ramazanolu, Bir salkç olarak bütün yemeklerinizde zeytinya kullann ve bol bol zeytinya tüketin. nallah her yl daha bereketli hasatlar alnr. dedi.

- 20 bin zeytin aac diktik

Derik Kaymakam Hakan Kafkas da Londrada düzenlenen London Olive Oil Uluslararas Zeytinya Kalite Yarmasnda Derik zeytininden üretilen yan dünyann en iyi ya ödülünü aldn anmsatt.

18 örnek zeytin bahçesi oluturduklarn aktaran Kafkas, 50 bin metrekare alana yaklak 20 bin zeytin aac diktik. Bunun yannda zeytinya entegre tesisi kurduk. Bu tesiste günlük olarak 20 ton zeytini skp, zeytinya haline getirebiliyoruz. Zeytinya paketleme ilemlerini de gerçekletiriyoruz. ifadelerini kulland.

Konumalarn ardndan çiftçilere Teleskopik Zeytin Toplama Makineleri verildi.

Daha sonra Vali Yaman, ei Gülseren Yaman ile Cumhurbakanl Salk ve Gda Politikalar Kurulu Üyesi Dr. Sema Ramazanolu, zeytin toplad.

Ana Sayfaya Git