Derikliler şehit kaymakam Safitürk'ü unutamıyor

Mardin'in Derik ilçesindeki vatandaşlar, geçen yıl terör saldırısında şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ü unutamıyor.

Haberler 10.11.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Derikliler, PKK mensuplarnca geçen yl 10 Kasmda haince düzenen bombal saldrda ehit düen Kaymakam Safitürkü rahmetle anyor.

Halka candan yaklam ve hizmetleriyle ilçede sevgiyle anlan Safitürkü kaybetmenin üzüntüsünü ilk günkü acyla hisseden esnaf, i yerlerine ehidin fotoraflarn ast.

Saldry düzenleyen teröristlere tepkisi dinmeyen Derikliler, yarn düzenleyecekleri yürüyüle saldry 1. ylnda lanetleyecek.

- Onu rahmetle anyoruz

Kale Mahalle Muhtar Ramazan Dursun ehit kaymakam rahmetle andklarn, onu hiçbir zaman unutmayacaklarn söyledi.

Derike gelmi geçmi en faydal insanlardan birinin Safitürk olduunu anlatan Dursun, Ben daha böyle bir kaymakam görmedim. Mekan cennet olsun. dedi.

Dursun, Safitürkün, ayn zamanda köylere hizmet götürmek için çabaladn vurgulayarak, unlar söyledi:

Merkezde ve köylerde gitmedii yer yoktu. çukur ve barikat olaylarnda bile her yere gidiyordu. Onu rahmetle anyoruz. Derik halk onu çok özlüyor, onu unutmak mümkün deil. Failleri bir an önce cezalandrlsn, biz de rahatlayalm. O halktan birisiydi, kendisini kimseden üstün tutmuyordu. Yatalak insanlarn evlerine giderdi. Fakirlere yardm yapyordu, haberimiz bile olmuyordu.

- Özlemimizi babasyla gidereceiz

Safitürkü hain saldrnn 1. ylnda yad edeceklerini bildiren Dursun, Tüm Deriklilerin katlmyla yarn ehit edildii yerde onu rahmetle anacaz. Ailesinin de geleceini örendik. Onlarla da hasret giderceiz. Babasnn elini öper duasn alrz. Ona olan özlemimizi babasyla gidereceiz.

- Fotorafna her baktmda içimden bir ey kopuyor

Esnaf Osman Osmanolu, kaymakamn ehit ediliinin üzerinden bir yl geçtiini, aclarnn ilk günkü tazeliini koruduunu söyledi.

Faillerin bir an önce cezalandrlmasn arzuladklarn belirten Osmanolu, unlar kaydetti:

Derikliler onu çok seviyordu, hepsi onun için alyor. Ben bir ay boyunca onun için aladm. Derike çok hizmetler yapt. Derik zeytinini dünyaya tayacakt. Derike hiçbir kaymakam bunun gibi yatrm yapmad. Böyle feci ekilde öldürülmesini içimize sindirmiyoruz, kaymakammz kahpece ehit ettiler. Bu kanmza dokunuyor. Fotorafna her baktmda içimden bir ey kopuyor. Öz olum, kardeim gibi seviyordum.

- Yüreimizde hissediyoruz

Esnaf Cemal Eken ise Safitürkün çalmalarna deinerek, çok iyi bir insand, büyük projeleri vard. Allah ondan raz olsun. Onu çok çok özlüyoruz. Yüreimizde hissediyoruz. Böyle insanlar kolay kolay yetimez. Allah ondan raz olsun. diye konutu.

Hasan Vural da Safitürkü rahmetle andklarn dile getirerek, Onu özlüyoruz. onun gibi kaymakam bir daha görmeyeceimizi düünüyoruz. Hiçbir zaman unutmayacaz. Her zaman gönlümüzde olacak. dedi.

eyhmus Abukan ise Kendisini çok seviyorduk. Her kesimle ilgileniyordu. Allah ondan ve ailesinden raz olsun. ifadesini kulland.

- Devletimiz, bayramz için bizler de ehit olmaya hazrz

Tayyip Eken, Derik halk olarak onu hiçbir zaman da unutmayacaklarn belirterek, Ölünceye kadar onu unutmayacaz. çok güzel hizmetleri vard. Derik halk olarak hiçbir zaman terörün yannda yer almadk ve alamayacaz. Devletimiz, bayramz için bizler de ehit olmaya hazrz. dedi.

Mehmet Ekin de hain saldry gerçekletiren PKKl teröristlere tepki göstererek, Kan yerde kalmasn. Üzerinden bir yl geçti, onu aklmzda ve gönlümüzde tayoruz. diye konutu.

brahim Akba da kaymakamn ehit edilmesine çok üzüldüklerini belirterek, Derik için büyük bir kaypt. Kendisinden çok çok memnunduk. Onu rahmetle anyoruz. Katillerin elleri krlsn. dedi.

- Yarm brakt hizmetler tamamlanyor

Derik ilçe merkezinde kurulan dev ekranda Safitürkün yapt çalmalar ile yarm kalan hizmetlerin tamamlanmas için yürütülen faaliyetler anlatlyor.

Kaymakam Safitürkün Derik zeytinini dünyaya tantma hayalinin gerçekletirilmesi amacyla hazrlanan projeler de bir bir hayata geçirildi.

Valilik, Derik Kaymakaml, GAP Bölge Kalknma daresi, Dicle Kalknma Ajans (DKA), Gda, Tarm ve Hayvanclk il ve ilçe müdürlüklerinin desteiyle uygulanan projeler kapsamnda 50 bin dekar alana 2 bin 200 zeytin fidan dikildi, daha modern üretim amacyla 10 kapama zeytin bahçesi yüzde 70 destekle çiftçilere hibe edildi.

Ana Sayfaya Git