Devedikeni kuşlara yaşam kaynağı oldu

TÜRKİYE'yi etkisi altına alan kar yağışları Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaban hayatını da olumsuz etkilemeye başladı.

Haberler 30.01.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu bölgesindeki bir çok yerde etkili olan youn kar yalar, insanlarn yan sra yaban hayat da olumsuz yönden etkilemeye balad. Kar yann tabiat örtüsünü kapatt Diyarbakrn Dicle Vadisinde yiyecek birey bulamayan kanatl hayvanlar beslenme zorluu yaamaya balad. Tabit örtüsü üzerinde diz boyu kar olan Dicle Vadisinde sklkla rastlanan devedikeni bitkisi, aç kalan kanatl hayvanlara yaam kayna oldu.

DEVEDKEN YAAM KAYANI OLDU

Boyu 2 metreye ulaan ve kar yandan etkilenmeyen devedikeni bitkisi yüzlerce Saka, Florya ve spinoz kuuna beslenme kayna oldu. Dicle Vadisinde yaayan ku türleri, boyunun uzun olmas nedeniyle karn altnda kalmayan devedikenlerinin üstüne konarak, çekirdekleri ile beslenmeye çalt. Devedikeninin çekirdeklerini büyük bir ustalkla ayklayan ve bitki artn atan kularn youn tipi altndaki beslenme çabas doa fotorafçlarnn da ilgi oda oldu. Tipi altnda Dicle Vadisinde beslenen kularn deve dikenlerinin çekirdekleri ile beslenmesi objektilere böyle yansd

Ana Sayfaya Git