Devlet desteğiyle işveren oldu

Terzilik yapan Atmaca, kısıtlı imkanla açtığı atölyesini devletin sağladığı 15 bin liralık faizsiz kredi desteği ile geliştirip modaevine dönüştürdü.

Haberler 15.02.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, terzi Saniye Atmaca, atölyesini devlet desteiyle modaevine dönütürerek iveren oldu.

Kayapnar ilçesinde, iki çocuunun geçimini salamak için terzilik yapmaya balayan Atmaca, kstl imkanlarla küçük bir atölye açt. Atölyesini 10 yl önce Diyarbakr Valilii Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfnca (SYDV) salanan 15 bin liralk faizsiz kredi desteiyle büyüterek modaevine dönütüren Atmaca, gelinlik ve kyafet dikmeye balad. Özel tasarm gelinlik ve kyafetler hazrlayan Atmaca, iki kadn da istihdam etti.

Bir zamanlar ekonomik sknt yaarken devletin yardmyla iini kurarak benzer sorunlar yaayan kadnlara baarsyla örnek olan Atmaca, geliriyle çocuklarn okutabilmenin mutluluunu yayor.

- Devletin destei dönüm noktas oldu

33 yandaki Atmaca, einden ayrldktan sonra bir süre, meslei olmasna ramen bunu gelir getirecek bir ie dönütüremedii için ekonomik skntlar yaadn söyledi.

Küçük bir atölye açarak terzilik yapmaya baladn ancak kstl imkanlarla çalt için kazancnn yeterli olmadn anlatan Atmaca, 10 yl önce SYDVden faizsiz kredi destei salandn örenince bu imkandan faydalanmak için bavuruda bulunduunu belirtti.

Mesleinde ustal bulunduu için katlmaya hak kazand mülakatta baarl olduunu ifade eden Atmaca, Mesleimi icra etmek istiyordum ama ekonomik anlamda da bir gücüm yoktu. Kredi desteinden faydalanarak iimi büyüttüm. Ticarete atlmamda, müterilere ulamamda devletten aldm destek benim için dönüm noktas oldu. dedi.

Müterilerin takdirini kazanmak benim için önemli. Kimi zaman onlara kyafet modeli ve kullanlacak kumaa ilikin fikir de veriyoruz. diyen Atmaca, kiiye özel tasarmlar yaptn, büyük bir titizlikle hazrladklar kyafetlerin büyük beeni gördüünü dile getirdi.

Atmaca, iki çocuundan birinin üniversiteye hazrlandn, dierinin lise eitiminin sürdüünü aktararak kazancyla çocuklarnn eitimlerini sürdürmelerini salamaktan mutluluk duyduunu vurgulad.

- Destekler kadnlarn hayatna sihirli denek gibi dokunuyor

Birçok kadnn bir meslei olduunu ancak ekonomik imkanlarnn yetersiz olmas nedeniyle iini yapamadn belirten Atmaca, devletin kadnlara sunduu desteklerin önemine iaret etti. Atmaca, öyle konutu:

Özellikle kadnlara yönelik kredi ve hibe gibi desteklerin devam etmesi, hatta miktarnn artmasndan yanaym. Devletin salad destekler kadnlarn hayatna sihirli bir denek gibi dokunuyor. Kadnlar, destek aldktan sonra kendisini daha güçlü hissediyor, cesareti artyor, mesleini severek daha iyi yapmaya çalyor.

Atmacann modaevinde 4 yldr çalan Kader Polat da kadnlarn istedikleri takdirde her eyi baarabileceini anlatt. Polat, bir i sahibi olduu için mutlu olduunu ifade ederek kadnlarn devletin verdii kredilerden faydalanmasyla i hayatnda baarl olacan dile getirdi.

Müterilerden Dicle Üniversitesinde okuyan Ugandal Elena Vanito ise tasarmlar ve elbiselerin güzellii nedeniyle bu modaevini tercih ettiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git