Devlet iş kapısı olmaya devam ediyor

2018 sonu itibarıyla 2 milyon 422 bin memur, 254 bin sözleşmeli personel ve 328 bin işçi çalıştıran kamu, iş kapısı olmayı sürdürüyor

Haberler 01.03.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kara Kuvvetleri Komutanl 13 bin sözlemeli er, Jandarma Genel Komutanl 3 bin 375 askeri personel, Milli Eitim Bakanl (MEB) da 20 bin öretmen alm yaplacak.

Geçen yl sonu itibaryla 2 milyon 422 bin memur, 254 bin sözlemeli personel ve 328 bin içi çaltran devlet, i kaps olmay sürdürüyor.

Geçen yl Milli Eitim Bakanl, Emniyet Genel Müdürlüü ve Salk Bakanl bata olmak üzere birçok kurumda yüzlerce yeni personel istihdam eden kamu, ihtiyaç duyulan kadrolara alm için ilana çkmaya devam ediyor.

Devlet Personel Bakanlnn internet sitesinde yaymlanan ilana göre, Milli Savunma Bakanlnca Kara Kuvvetleri Komutanl bünyesinde istihdam edilmek üzere 13 bin sözlemeli er alm yaplacak. Bavuran adaylar; evrak kabul faaliyetleri, fiziki deerlendirme, fiziki yeterlilik testi, mülakat, salk raporu ve güvenlik soruturmas aamalarndan geçecek.

Adaylar bavurularn https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-Devlet ifresiyle ile giri yaparak, Bavuru Program Kullanma Talimatnda belirtilen esaslar dahilinde gerçekletirecek.

Jandarma Genel Komutanl bünyesinde istihdam edilmek üzere de 3 bin 40 erkek, 335 kadn olmak üzere toplam 3 bin 375 askeri personel alm yaplacak.

Ön bavurular, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Bakanl Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kaps vastasyla 13 Marta kadar yaplacak.

Milli Eitim Bakanl da bu yl alaca 20 bin öretmen için takvimi açklad. Ön bavurularn 26 Mart-1 Nisan tarihlerinde olaca alm için sözlü snavlar, 12-30 Haziranda düzenlenecek.

- TEDA müfetti yardmclar alnacak

Devlet Demiryollar letmesi Genel Müdürlüü i yerlerine belirsiz süreli i sözlemesiyle; 86 tren tekil içisi, 42 demiryolu yol yapm, bakm ve onarm makinesi operatörü, 188 demiryolu hatt bakm onarmcs, 40 liman vinç operatörü olmak üzere toplam 356 içi alnacak.

gücü talepleri, 9-15 Nisan arasnda KURda yaymlanacak.

Savunma Sanayi Bakanl 15 proje mühendisi, 19 proje asistan olmak üzere 34 kii alacak. Adaylar bavurularn, 1-15 Martta, Bakanln internet sitesindeki (www.ssb.gov.tr) snav bavuru ekranndan gerçekletirebilecek.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüü de 40 sözlemeli personel alm için ilana çkt. Üniversite bünyesindeki hastanede görevlendirilecek; 34 hemire, 1 ebe, 4 salk teknikeri ve 1 salk personeli için bavurular, 1-15 Martta üniversitenin personel daire bakanlna ahsen yaplacak.

Türkiye Elektrik Datm Anonim irketi (TEDA) Genel Müdürlüü Tefti Kurulu Bakanlna ise genel idare hizmetleri snfndan 10 müfetti yardmcs alnacak.

Müfetti yardmcl giri snavna bavurular, 15 Martta sona erecek.

Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanl, aralarnda itfaiye eri, zabta, mühendis, tekniker ve bilgisayar iletmeninin de olduu 387 personel istihdam edecek.

Adaylar bavurularn, 6 Marta kadar Diyarbakr Büyükehir Belediyesine bal Kültür Kongre Merkezi Hizmet Binasna yapacak.

Ana Sayfaya Git