Devlet korumasındaki çocuklar için sportif yetenek taraması

Aile ve Sosyal Hizmetler ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında korunma ve bakım altındaki çocuklara sportif yetenek taraması yapıldı. Buna göre 2 bin 769 çocuk, başarılı oldukları spor branşlarına yönlendirildi.

Haberler 01.11.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl ile Gençlik ve Spor Bakanlnn i birliiyle yürütülen Türkiye Sportif Yetenek Taramas ve Spora Yönlendirme Projesiyle sporda yetenekli çocuklar tespit edilerek çeitli branlara yönlendiriliyor.

81 LDE TARAMA YAPILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn çocuk evlerinde korunma ve bakm altndaki 7-12 ya grubundaki çocuklarn spor yapma kültürünün gelitirilmesi, sporun geni kitlelere yaygnlatrlmas, çocuklarn sporla tantrlmas ve spora balama yanda olan yetenekli çocuklarn tespit edilmesi amacyla uygulanan proje kapsamnda 81 ilde tarama yapld.

HER çOCUK çN SPOR KARNES

Gençlik ve Spor Bakanlna bal tesislerde yaplan test ve ölçümler sonucu, çocuklarn 38 olimpik branta hangi spora yatkn olduu belirlenerek, her bir çocuk için spor karnesi hazrland. Tarama sonucu spora yetenekli olduu tespit edilen 2 bin 769 çocuk, baarl bulunduklar branlara yönlendirildi.

Bu arada çocuk evlerinde yetien çocuklardan 14ü milli takmlarda spor yapyor. çocuk evlerindeki 13 bin 341 çocuktan 2 bin 394ü lisansl, 2 bin 293ü ise lisanssz olarak sporla ilgileniyor.

Ana Sayfaya Git