Devlet Tiyatroları Anadolu turnesinde çıktı

Devlet Tiyatroları (DT), 6 ilde 4 farklı oyun ve 13 temsili içeren Anadolu turnesine çıktı.

Haberler 01.11.2022 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün başlayan Anadolu turnesi Kahramanmaraş, Gaziantep, Ordu, Mardin, Uşak ve Afyonkarahisarı kapsayacak.

Altı gün sürecek turnede, 4 farklı oyun ve 13 temsil seyirciyle buluşacak.

Turne kapsamında, Erzurum Devlet Tiyatrosu, Güngör Dilmenin yazıp Ali Volkan çetinkayanın yönettiği Aşkımız Aksarayın En Büyük Yangını adlı oyunu, 1-2 Kasımda Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek DT Sahnesi ve 4-5 Kasımda Gaziantep Onat Kutlar Sahnesinde sahneleyecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu, Yeşim Dorman ve Yıldırım Türkerin yazdığı, A. Sinan Pekintonun rejisörlüğünü yaptığı Gölge Ustası adlı oyunla 4-5 Kasımda Ordu DT Sahnesinde perde açacak.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, Necip Fazıl Kısakürekin yazdığı ve Osman Nuri Ercanın yönettiği Bir Adam Yaratmak adlı oyunu yarın Mardin Artuklu Üniversitesi Sahnesinde izleyicilerin beğenisine sunacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu, Matei Visniecin yazdığı, Ahmet Güngörenin çevirdiği ve Murat çidamlının yönettiği Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor adlı oyunla 1-2 Kasımda Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde ve 4-5 Kasımda Afyonkarahisar Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezinde perde açacak.

Ana Sayfaya Git