Devlet Tiyatroları perdelerini açmaya hazırlanıyor

2020-2021 yeni tiyatro sezonunun ilk biletleri internetten, "sanat cepte" uygulamasından ve Devlet Tiyatroları gişelerinden bugün satışa sunuldu. Yeni sanat sezonu 17 prömiyerle başlayacak, açık hava mekanları kullanılmaya devam edilecek, az sayıda salon da kullanıma açılacak.

Haberler 19.08.2020 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Tiyatrolar, 1 Eylül Sal gününden itibaren koronavirüs tedbirleri alnarak sanatseverleri salonlarnda arlamaya hazrlanyor.

Devlet Tiyatrolarndan yaplan açklamaya göre, 2020-2021 yeni tiyatro sezonunun ilk biletleri internetten, sanat cepte uygulamasndan ve Devlet Tiyatrolar gielerinden bugün sata sunuldu.

Devlet Tiyatrolar, yeni sanat sezonuna 17 prömiyerle balayacak, açk hava mekanlarn kullanmaya devam edecek, az sayda salonu da kullanma açacak.

Salonlarda koltuklar sosyal mesafe kuralna uygun ekilde düzenlenecek. Tiyatro salonuna maskesi olmayan izleyici alnmayacak. Girilere el dezenfektanlar koyulacak. Gösterimler birer gün arayla yaplacak, oyunlar sergilendikten sonra salonlar dezenfekte edilecek.

Pandemiden dolay ilk turda az kadrolu oyunlarla seyirci karsna çkmaya hazrlanan Devlet Tiyatrolarnda Ankara Devlet Tiyatrosu 3, zmir Devlet Tiyatrosu 4, stanbul, Bursa, Adana, Diyarbakr, Antalya, Trabzon, Erzurum, Sivas ve Van Devlet Tiyatrolar 1 yeni oyunu tiyatroseverlerle buluturacak.

Yeni oyunlarn yan sra geçen sezonda kapal gie oynayan ve sanatseverlerden youn ilgi gören Reis Bey, Leyla ile Mecnun, Anna Karenina, Hamlet, Bir Nefes Dede Korkut, Shirley Valentine, Umut Kava gibi oyunlar da yeni sezonda perde açacak.

- Ankarada 4 sahnede perdeler açlacak

Yeni sanat sezonunda salgn dolaysyla az sayda sahnesini açacak olan Devlet Tiyatrolar, Ankarada çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi, Akün Sahnesi, Küçük Tiyatro ve Stüdyo Sahnede sanatseverleri arlayacak.

Küçük Tiyatroda Ak Veysel 1 Eylül Sal günü prömiyer yapacak, Sonsuzluk Kitabevi 8 Eylül Sal günü Stüdyo Sahnede, Gökkuann Sonu ise 15 Eylül Sal günü Akün Sahnesinde ilk gösterimini yapacak. Geçen sezonun oyunu olan Leyla ile Mecnun da 1 Eylül Sal günü Cüneyt Gökçer Sahnesinde perde açacak.

Devlet Tiyatrolarnn ilk ay repertuarnda en fazla yeni oyun ise zmirde sahnelenecek. zmir Devlet Tiyatrosu 2020-2021 tiyatro sezonuna 4 yeni oyun ile balayacak.

ki Bekar, Vahet Tanrs, Cahide ve Yldzlarn Altnda zmir sahnelerinde seyirciyle buluacak yeni oyunlardan.

ki Bekar 1 Eylül Sal günü, Vahet Tanrs 22 Eylül Sal günü ve Cahide 29 Eylül Sal günü Konak Sahnesinde, Yldzlarn Altnda ise 8 Eylül Sal günü Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesinde açk havada seyirci karsna çkacak.

- Bölgelerdeki yeni oyunlar

Her ey Yolundaym Gibi isimli oyunun stanbul Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede prömiyerini yapacak olan Devlet Tiyatrolar, Bursa Ahmet Vefik Paa Sahnesinde Tarla Kuuydu Julieti, Adana Hac Ömer Sabanc Kültür Merkezi Sahnesinde Ezop-Tilki ile Üzümü, Trabzonda Atapark Haluk Ongan Sahnesinde Ak Bir ey Deildiri, Diyarbakr Cahit Stk Taranc Orhan Asena Sahnesinde Otelde Cinayeti, Antalya Haim can Kültür Merkezi DT Sahnesi Küçük Salonda Yastk Adam, Erzurum DT Sahnesinde Ölümcül Oyunu ve Bu Bir Film Olsaydy, Sivas Atatürk Kültür Merkezi Sahnesinde Eski Fotoraflar ve Van Kültür Merkezi Sahnesinde Penceredeki Atlar seyirciyle buluturacak.

Ana Sayfaya Git