Devlete hizmet ettiği için miş?

PKK'lılar Aktert'i "devlete hizmet ettiği" için katletmiş

Haberler 04.07.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda iki yl önce AK Parti Dicle lçe Bakan Deryan Aktertin PKKllarca öldürüldüü saldrya ilikin 2 sank hakknda 2er kez arlatrlm müebbet hapis cezas istemiyle dava açld

Tank E.Dnin ifadesinden Aras kod isimli Seyithan Günaya olay nasl gerçekletirdiini sorduumda öüt verir gibi Bu tip kiiler davamz engelliyor, devlete hizmet ediyor. Benzin istasyonuna gittim ve silahla gösüne 8 mermi sktm dedi.

Diyarbakrda iki yl önce AK Parti Dicle lçe Bakan Deryan Aktertin PKKllarca öldürüldüü saldrya ilikin 2 sank hakknda 2er kez arlatrlm müebbet hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca 9. Ar Ceza Mahkemesinde hakknda daha önce dava açlan tutuklu sank Rojhat Tugayn dosyasyla birletirilmesi talebiyle Sinan Altnay ve Celal B. hakknda hazrlanan iddianame kabul edildi.

ddianamede, Dicle ilçesi krsalnda terör örgütü içerisinde faaliyet yürütürken, geçen yl güvenlik güçlerine teslim olan E.Dnin üphelilerden hakknda yakalama karar çkarlan Aras kod isimli Seyithan Günay hakknda bilgisine yer verildi.

Bu silah bana bela açar

Aktertin öldürülmesi olayndan önce Günayn Dicle ilçesine geldiini belirten tank E.D, ifadesinde unlar kaydetti:

Yaklak üç gece sonra Aras kod isimli Günay, gece geç saatlerde kampa gelerek kimseyle görümeden uyudu. Sabah radyo dinlerken Aktertin öldürüldüü haberini duyduk. Normalde M-16 silah kullanr ancak o sabah elinde kalanikof silah gördük ve temizlenmesi için evger kod isimli teröriste verdi. Sabri kod ile konuurken temizlenen silah beendiimi ve silahmla deitirmek istediimi söyledim. Sabri kod ise bana bu silah bana bela açar, baka bir yerde yakalanrsan veya öldürülürsen Deryan Aktertin öldürülme olay sana kalr. dedi. Bu olaydan dolay Akterti Aras kod adl Günayn öldürdüünü anladm.

Akterte 8 kez ate etmi

E.D, ifadesinde olayn ardndan Aras kod isimli Seyithan Günayn hastalandnda yanna gittiini aktararak, Aras kod isimli Seyithan Günaya olay nasl gerçekletirdiini sorduumda öüt verir gibi Bu tip kiiler davamz engelliyor, devlete hizmet ediyor. Benzin istasyonuna gittim ve silahla gösüne 8 mermi sktm. dedi. ifadelerini kulland.

Daha önce bomba yüklü araç ile saldr planlanm

çektar Mu kod isimli teröristin dier teröristler ile Aktert saldrsna ilikin sohbet ettiklerini ifade eden E.D, bu teröristin saldr öncesi baarl olamadklar birçok deneme yaptklarn ve bombal araçla düzenleyecekleri saldrnn güvenlik güçlerince önlendiini söyledi.

Aras kod isimli teröristin kendisini tehdit ettiini öne süren tutuklu sank Sinan Altnay ise saldrda keif yaptn u ifadelerle anlatt:

Deryann öldürülmesinde öncülük yapacaksn, sen olsan da olmasan da ben Deryan öldüreceim, ben de seni iyice tandm, ehitlik zamannda gelmitin, bir daha da gelmemitin, bir iki kii de senin hakknda ifade verdi, arkadalar senin hakknda iyi düünmüyor eklinde baskc ve tehditkar cümleler kurunca terör örgütünün yapsn bildiim için infaz edilmekten korktum. Deryan Aktertin öldürülmesinde keif yapmay kabul ettim.

ddianamede, terör örgütü PKKnn hiyerarik yaps içerisinde yer aldklar ve örgütün üst düzey yöneticilerinin talimatlar dorultusunda, Aras kod adl Seyithan Günayn uzun namlulu silah ile ate etmek suretiyle Deryan Akterti öldürdüü, üphelilerden Sinan Altnay ve Celal Bnin ise eylem öncesi olay yerinde keif yaptklar, Günayn olay yerine gelmesine, olay yerinden kaçmasna yardm ettikleri belirtiliyor.

stenilen ceza

ddianamede, Tugay hakknda devletin birliini ve ülke bütünlüü bozmak, tasarlayarak öldürmek ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan 2 kez arlatrlm müebbet ve 1 yldan 5 yla kadar hapis cezas istenmiti.

Birletirilmesi talebiyle hazrlanan iddianamede ise tutuklu sank Altnay ve tutuksuz sank Celal B. hakknda devletin birliini ve ülke bütünlüü bozmak, tasarlayarak öldürmek ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan 2 kez arlatrlm müebbet isteniyor.

Akterti öldürdüü iddia edilen ve hakknda yakalama karar çkartlan Günayn ise dosyas ayrld.

Dicle ilçe merkezi çknda kendisine ait akaryakt istasyonunda bulunan Aktert, 10 Ekim 2016da teröristlerce uzun namlulu silahlarla ate açlmas sonucu olay yerine hayatn kaybetmiti.

Ana Sayfaya Git