Dezavantajlı çocuklar!

Mardin Büyükşehir Belediyesince çocuklar için açılan Çocuk Spor ve Aktivite Merkezi Kulüp Başak'ta, 2 ayda yaklaşık 500 çocuğa çeşitli alanlarda eğitim verildi.

Haberler 02.11.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yamann talimatyla Büyükehir Belediyesi, çocuklara yönelik çalmalarn sürdürüyor.

Bu kapsamda Sosyal Hizmetler Daire Bakanlnca, çocuklarn sportif faaliyetlerini artrmak, çeitli etkinlik ve derslerle kiisel geliimlerine katk salamak amacyla kurulan çocuk Spor ve Aktivite Merkezi Kulüp Baak, krsal mahallelerde eitim gören 7-10 ya aras dezavantajl çocuklarn yüzünü güldürüyor.

Oyun ve spor öretmenleri, çocuklarn yeni yeteneklerini ve kabiliyetlerini kefederek elenceli uygulamalarla özgüvenli, sosyal benlikleri yüksek bireyler olarak yetimelerine katk salyor.

Dezavantajl çocuklara eitim

çocuklarn denge, koordinasyon, kardiyo ve motor becerileri gibi geliimsel evrelerini destekleyen, dans atölyesi ile sanatsal yönlerini kefetmeleri salanan merkezde, zeka oyunlar köesi ile zihinsel geliimleri güçlendiriliyor.

çocuklarn teknolojik aletlerle tanmasnn saland Kulüp Baakta, kütüphane ve dinlenme alanlar ile botanik bahçe de bulunuyor.

Spor bilincini alkanlk haline getirmi, salkl yaam tarzn benimsemi çocuklarn yetitirilmesine yönelik çalmalarn hzlandrld Kulüp Baakta, 2 ayda 500ün üzerinde çocuk birbirinden elenceli aktivite ve sportif faaliyetlerinden yararland.

Ana Sayfaya Git