Dicle artık hayata dokunuyor

Diyarbakır'da İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Dicle Belediyesince vatandaşlara yıllardır hasret kaldığı belediye hizmetleri eksiksiz sunuluyor ve yaşama dokunan projeler bir bir yatırıma dönüştürülüyor.

Haberler 24.12.2017 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Dicle Belediyesi, ilçede hayata dokunan projeleri yatrma dönütürdü.

DBPli Dicle Belediye Bakan Abdulsamet Bilginin, hakknda yürütülen terör soruturmas kapsamnda görevden uzaklatrlmasnn ardndan görevlendirme yaplan belediyede, yllarca ihmal edilen hizmetlerin vatandalarla bulumas için youn bir mesai balad.

Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Alparslan Klç tarafndan ilçenin öncelikli ihtiyaçlarnn tespit edilmesi amacyla esnaf, muhtar ve vatandalarla toplantlar düzenlendi.

Yaplan çalma ve toplantlarla ilçenin younluklu olarak yol, içme suyu, kanalizasyon ve temizlik gibi temel hizmetlerden yoksun kald tespit edildi.

Bu kapsamda yürütülen çalmalarla ilçenin yllardr hasret kald belediye hizmetleri eksiksiz sunulurken, dier yandan da Dicleli vatandalarn yaamna dokunan projeler hazrland.

Diclenin sosyal, sportif, kültürel ve ticari açdan geliimini salayacak, toplumun tüm kesimlerine hitap eden projelerle ilçe sakinlerine konforlu bir yaam olana salanyor.

- 24 saat su verilecek pozisyona gelindi

Belediye Bakan Vekili Klç, göreve geldiklerinde ilçe sakinlerinin talep ve beklentilerini karlayacak çalmalar gerçekletirmek için vatandalarn görülerine bavurduklarn söyledi.

Kendilerine iletilen talepler üzerine planlama yaparak projeleri hzla uygulamaya baladklarn belirten Klç, ilçenin kronik hale gelen su sorununun çözümü için 2 ayr bölgede sondaj ve isale hatt çalmas yürüttüklerini dile getirdi.

Klç, Bugün itibaryla ilçemizin musluklarndan 24 saat su verilecek bir pozisyona gelindi. lçemizin eskiyen, ilevini yitiren kanalizasyon alt yapsn batan sona deitirdik. Yerine ilevsel bir kanalizasyon sistemi faaliyete geçirildi. dedi.

- lçenin yol sorununu büyük oranda çözdük

Toplam 110 bin metrekarelik alanda kilitli parke çalmasyla ilçenin toz ve topraktan kurtulmasn saladklarn ifade eden Klç, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile koordineli olarak köyleri birbirine balayan 68 kilometrelik yolun asfaltla kaplandn bildirdi.

Belediye Bakan Vekili Klç, öyle konutu:

Yollar araçlarn dahi gidip gelemeyecei bir halden asfaltl zemine dönütürüldü. Karayollar Bölge Müdürlüü nezdinde yaptmz görümeler neticesinde ilçemize ilk defa 3 kilometrelik scak asfalt kazandrdk. Bunun haricinde kaldrm ve caddeleri yeniden dizayn ederek modern ve güzel bir ehre yakr düzenlemeler gerçekletirdik. Krsal mahallelerimizde 92 kilometrelik stabilize çalmasn gerçekletirerek ilçenin yol sorunu büyük oranda çözmü olduk.

lçede harabe haldeki mezarln düzenlendiini kaydeden Klç, 62 taziyeevi ile cami ve okullarn onarmnn gerçekletirildiini belirtti.

Klç, DEDA Genel Müdürlüü ile yaplan görümeler sonucu 6 milyon 800 bin lira bedelle enerji nakil hatlarnn yer altna alndn, böylece elektrik direklerinden kaynakl görüntü kirlilii ve sk sk meydana gelen elektrik kesintilerinin de önleneceini anlatt.

- lçemiz terörle deil, kalknma ve gelimeyle anlmak istiyor

Belediyecilik anlaylarnn yalnzca altyap hizmetleriyle snrl olmadna dikkati çeken Klç, ilçede sosyal, kültürel ve ticari açdan da öncülük edecek projeler hayata geçirdiklerini söyledi.

Klç, bu anlamda çocuklar, gençler, çiftçiler ve kadnlara yönelik birçok faaliyet yürüttüklerini dile getirerek, öyle devam etti:

lçemizin en büyük ihtiyaçlarndan biri olan ailelerimizin gönül rahatlyla gidebilecei çay bahçesi projemiz 700 bin lira maliyetle faaliyete geçirildi. çocuklarmza yönelik hemen hemen her mahallemizde çocuk oyun gruplar oluturduk. Kendilerine çeitli geziler, tiyatro ve sinema günleri düzenledik. Kitap fuarlar açtk, çeitli kitaplar hediye ettik. Bu anlamda da çocuklarmzn sosyal ve kültürel hayatnn canlanmasn saladk. Gençlerimize yönelik sentetik çim saha ve 500 kii kapasiteli kapal spor salonumuz bu yl faaliyete geçirildi. çiftçilerin daha yüksek deerde ürün elde etmeleri salamak ve onlar organik tarma tevik etmek amacyla GAP Kalknma daresi Bakanl ile uyguladmz proje ile 55 bin badem, ceviz ve fstk fidann onlara teslim ettik.

lçede sosyal ve kültürel hayata katlm az olan kadnlara yönelik Kadn Dinlenme Merkezini hizmete sunduklarna dikkati çeken Klç, böylece kadnlarn oturup, sohbet edebilecekleri ya da pazar alveriine çkan kadnlarn çocuklaryla dinlenebilecei mekan ilçeye kazandrdklarn ifade etti.

Diclede hayata dokunan projeler yatrma dönütü

Klç, KUR projesi kapsamnda bu yl 50 kadnn belediye bünyesinde istihdam edildiini ayrca kadnlara yönelik il dnda bir takm sosyal ve kültürel aktiviteler yapldn anlatt.

lçemiz terörle deil, sosyal, kültürel faaliyetler, kalknma ve gelimeyle anlmak istiyor. nsanlar huzur ve güven içerisinde yaamak istiyor. 10 yl belki de daha fazla sürede kazandrlamayan yatrm ve hizmetleri 10 ay gibi ksa sürede ilçeye kazandrabilmenin hazzn yayoruz. nsanlarmz için gönderilen paray yine insanlarmzn hizmetine harcyoruz. ifadelerini kullanan Klç, ek bir kaynak olmakszn ayn bütçeyle bu hizmetleri gerçekletirmeye çaltklarn vurgulad.

Ana Sayfaya Git