Dicle Edaş'a suç duyurusu

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, Dicle EDAŞ'ın bölge çiftçisinin desteklemesine "elektrik borçları" iddiasıyla banka hesaplarına bloke koymasını, Danıştay'a taşıdı. İskenderoğlu suç duyurusunda bulundu.

Haberler 18.04.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle EDAn bölge çiftçisinin desteklemesine elektrik borçlar var iddiasyla, bankalardaki hesaplarna bloke koymasna yönelik tepkiler sürerken, Yeniehir Ziraat Odas Bakan Süleyman skenderolu, uygulamay Dantaya tayarak suç duyurusunda bulundu.

Dicle EDA hakknda Dantayda dava açtn belirten skenderolu, bu davann takipçisi olacan sözlerine ekledi. Oda olarak çiftçileri temsil ettiklerine deinen skenderolu, çiftçilerimiz için Diyarbakr dare Mahkemesi vastasyla Ankarada Dantayda dava açtm. Dicle EDAn koymu olduu haksz ve hukuksuz blokenin ve bu iin arkasn brakmayacamz belirtmitim. dedi.

MAHKEMNN VERECE KARAR

çiftçilerin hak ve menfaatlerini korumak zorunda olduunu dile getiren skenderolu, Eer bu ii yapmyorsak ziraat odasnn kapsna kilit vurup evimize gitmemiz gerekiyor. im çiftçiyi korumaktr. Yarg ve idare yoluyla dava açtm. Önümüzdeki hafta ise asliye ve ceza mahkemelerinde dava açacam. Gerekirse Yargtaya ve Avrupa nsan Haklar Mahkemesine kadar gideceim. Bu iin takipçisiyim. 5 milyondan fazla çiftçi üyemiz var. Avukatmz araclyla davay açtk. Üzerinde duracaz. eklinde konutu.

UYGULAMALAR HUKUK DEL

Deve Geçidinin ana kanal üzerinde de açklamalarda bulunan skenderolu, unlar söyledi: Gördüünüz kanal üzerindeki koyuncular prizi. Bu prizden su alnarak çatallardan saa ve sola, araziye su datlr. Buradan çarda bulunuyorum. Ey DEDA! Elektrik burada nerede kullanlyor? Gelsinler bu araziyi tespit etsinler. Bir metrekare enerji kullanlan bir arazimiz varsa blokeyi koysun. Zulümdür, bunun baka izahat yoktur. çiftçi ve üreticiye yaplan zulümdür. Yani ben bu iin peini brakmyorum. Hükümet çiftçiye destek verdi, DEDA ise bloke koyarak referandum öncesi çiftçi ile hükümeti kar karya getirdi.

Ana Sayfaya Git