Dicle Elektrik hizmet binasına saldırı

Dicle Elektrik, kaliteli ve kesintisiz elektrik verebilmek için kayıt dışı kaçak elektrik kullanımına karşı mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürürken, zaman zaman hizmet binaları veya çalışanlarına yönelik saldırılar yaşanıyor. Saldırılardan biri de Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde gerçekleşti.

Haberler 25.01.2018 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm Ergani letme efliinden alnan bilgiye göre, kaçak kontrol ekiplerinin yapt denetimler srasnda, kaçak elektrik kullanld belirlenen Elaz yolundaki bir lokantaya yönetmeliklere uygun biçimde para cezas uyguland. Kaçak elektrik kullanmaktan dolay para cezas alan lokantann sahibi Y.A. önce Dicle Elektrik Datma gelerek uzlamak istediini bildirdi. Uzlama için gerekli çalma yapld, ancak Y.A., yaplan indirimi az bularak cezann tümden silinmesini istedi. Kaçak elektrik kullanmnn görüntülerle de sabit olduu ve bu sebeple cezann silinemeyecei bildirilince öfkelenen lokantac, ölen saatlerinde yanna 10 kiiyi alarak Dicle Elektrik Datm Ergani lçe efliinin çermik karayolu üzerindeki hizmet binasna geldi. Hakaretler yadrarak binaya giren kalabalk, çalanlar itip kakarak bilgisayarlar, kap ve pençeleri krd, masa ve sandalyeleri devirdi. Yaanan olay üzerine özel güvenlik görevlileri, saldrganlar biber gaz ile datmay baard. Bu srada bir güvenlik görevlisi darp sonucu yaraland. Dicle Elektrik Hukuk biriminin suç duyurusu üzerine olayla ilgili soruturma balatld.

HLVAN EKBNE SALDIRI

Bu arada kaçak taramas yapmak üzere anlurfann Hilvan ilçesine bal Gölcük mahallesine giden kaçak kontrol ekibinden 2 Dicle Elektrik çalan, yaklak 25 kiilik bir gurubun saldrsna urad. Saldrda kaçak ekibinden Ömer Yldz ve yüzüne ve vücuduna ald darbeler ile yaraland. Saldr srasnda ekibe ait araç da hasar gördü.

Ana Sayfaya Git