Dicle Elektrik’te kış mesaisi sürüyor

Olumsuz hava koşulları ve kar yağışı Güneydoğu’da hayatı olumsuz yönde etkilerken, bölgedeki 6 ile enerji dağıtım hizmeti sunan Dicle Elektrik’te yoğun kış mesaisi devam ediyor.

Haberler 02.02.2017 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olumsuz hava koullar ile birlikte müterilerine kesintisiz elektrik hizmeti suna çabas içerisinde bulunan Dicle Elektrik Datm ekipleri, çalmalarn günün 24 saatine yayd.

Direkler Devrildi, Hatlar Koptu

Adeta 7/24 çalmaya balayan arza bakm ve onarm ekipleri, il merkezinde yaanan arzalarn yannda krsalda da frtna ve kar ya yüzünden devrilen elektrik direkleri ile kopan iletim hatlarn nedeniyle 20 köy elektriksiz kald. Bunun üzerine ekipler gerekli onarmlar yapmak için çalma balatt.

Her geçen gün daha da iyiye gidiyor

Bir yandan krsalda yklan direkler ve kopan iletim hatlarnn onarm için çalmalar devam ederken, dier yandan Diyarbakr il merkezinde Adliye Sarayna enerji salayan yeralt kablosu patlad, buzlanma nedeniyle yaanan trafik kazalarnda ise Dicle Elektrik Datma ait çok sayda aydnlatma direi zarar gördü. Devrilerek yola düen elektrik direklerin de etkisi ile Diyarbakr-anlurfa karayolunda ulam bir süre aksad. Enerji irketinin elektrikleri kesmesinin ardndan direkler kaldrld ve karayolu yeniden ulama açld.

Bu Yl Ciddi Arzalarla Karlamyoruz

Merkezde balatlan çalmalar Dicle Elektrik Datm Diyarbakr l Müdürü Uur Yaka ve dier yetkililer, yerinde denetledi. çalmalar hakknda bilgi de alan Yaka, elektrik altyapsnn her geçen gün daha da iyiye gittiine dikkat çekerek öyle dedi:

Olumsuz hava koullarndan kaynaklanan arzalar gidermek için 70 araç ve 500 personel ile sahadayz. Geçmi yllarda yaptmz kayt d ile mücadele ve ebeke yatrmlarnn sayesinde bu yl çok ükür ciddi arzalar ile karlamyoruz. Yaananlar olumsuz hava koullarndan kaynaklanan lokal ve gerekli müdahaleler ile ksa sürede giderilecek türden arzalardr. çalan arkadalarmz moral açsndan da desteklemek için zaman zaman yaptmz denetimlerimizi sürdürüyoruz. Amacmz 2017de kente daha salkl ve kesintisiz enerji vermektir.

Ana Sayfaya Git