Dicle Elektrik'ten eğitime katkı

Dicle Elektrik tarafından Sur Özel Eğitim Meslek Okulu'nda yapımı tamamlanan Tarım Atölyesi ve Uygulama Serası Projesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Haberler 13.11.2021 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur lçe Milli Eitim Müdürlüü ile yaplan ibirliiyle gerçekletirilen ve tüm giderleri Dicle Elektrik tarafndan karlanan Tarm Atölyesi ve Uygulama Seras Dicle Elektrik Datm Genel Müdürü Yaar Arvas, Sur lçe Milli Eitim Müdürü Bedii Ötercve Sur Özel Eitim Meslek Okulu Müdürü Erkan Demircinin yansra okul yöneticileri, örenciler ve veliler katlmyla gerçekleti.

Açl töreninde konuan Dicle Elektrik Datm Genel Müdürü Yaar Arvas, Tarm Atölyesi ve Uygulama Serasnn özel çocuklarn eitimindeki önemine dikkat çekerek, Buras özel çocuklarmzn bölgede eitim görebilecei alternatifi olmayan tek ve en kaliteli eitim kurumu. Burada bugün itibariyle 46 çocuumuz eitim görüyor. Ancak aldm bilgiye göre, önümüzdeki yllarda bu say artacak ve 2023 ylnda örenci says 160a ulaacak. Bu da bu kymetli okulumuza verdiimiz ve inallah gelecekte de vereceimiz destein ne kadar yerinde olduunu gösteriyor. dedi.

BÖLGEDEN ALDIIMIZI BÖLGEYE VERMEY GÖREV OLARAK GÖRÜYORUZ

stihdam ve yatrm büyüklüü açsndan bölgenin en büyük ekonomik gücü olduklarna dikkat çeken Arvas, Sadece ticari anlayla hareket etmiyor; Bölgemizin kalknmasna, refahna, istihdamna katk unmay görev addediyoruz. Bir yandan 8 bine yaklaan çalan saymzla bölgenin en geni istihdam imkanlarn sunarken eitim ve kültüre yönelik sosyal sorumluluk projelerimize de büyük önem veriyoruz. ifadelerini kulland.

Hizmet bölgesinde özelletirmeden bu yana yaklak 4 milyar lira yatrm yaptklarn belirten Arvas, bu yl sonu itibariyle bölge genelinde 1,4 milyar liraya ulamas beklenen altyap ve ebeke yatrmndan 353 milyon liralk pay Diyarbakrn aldna dikkat çekti.

Arvas, Hizmet bölgemizde tüketicilerimizin daha kaliteli enerji almas için datm ebekemizi sürekli güçlendirirken yeni dönemde de hizmet bölgemizin her yerinde farkl sosyal sorumluluk projelerimizi sürdürmeyi istiyoruz. Bölgenin en büyük ekonomik gücü olarak bölgeden aldmz bölgeye vermeyi bir görev olarak görüyoruz. diye konutu.

Sur lçe Milli Eitim Müdürü Bedii Öter ise eitime katksndan dolay Dicle Elektrike teekkür ederek, projenin dezavantajl çocuklarn eitimine yararl olmasn diledi. Konumalarn ardndan Bedi Öter tarafndan Dicle Elektrik Datm Genel Müdürü Yaar Arvasa bir teekkür plaketi takdim edildi.

TOPRAKLA URAMANIN TERAP ETKS GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU

Diyarbakrn Sur ilçesindeki Sur Özel Eitim Meslek Okulu, 2019 ylnda yapm tamamlanarak hizmete girdi. Okul hafif düzeyde zihinsel engelli ve hafif düzeyde otizm tans konulmu örencilere mesleki eitim veriyor.

16 dersliin bulunduu ve 13 uzman öretmenin görevli olduu okulda 46 örenci eitim görüyor. Okulda lise düzeyinde akademik derslerin yan sra el sanatlar, tarm ve konaklama hizmetleri gibi alanlarda dersler veriliyor. Örencilerin özellikle modern tarm, fidan yetitiricilii, bahçe bitkileri ve peyzaj gibi sektörlerde istihdam artlarnn genilii nedeniyle rahatça üretime katlabilecekleri ön görülüyor. Okul sonrasnda çalma hayatna adapte olarak hayatlarn kazanmalar hedefleniyor.

Öte yandan okul binas içinde yapm gerçekletirilen tarm atölyesi ve okul bahçesinde ina edilen Uygulama Seras uzmanlarn görü ve önerileri dorultusunda projelendirildi. Projede tarm ve toprakla uramann terapi etkisi de göz önünde bulunduruldu.

Ana Sayfaya Git