Dicle kaçtı mı?!

Cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen PKK/KCK terör örgütü soruşturmaları kapsamında HDP Eş Genel Başkanlarının da aralarında olduğu 11 HDP'li Milletvekili ve 70'ten fazla DBP'li Belediye başkanının tutuklandığı süreçte, kamuoyu önünde olmayan DTK Eş Başkanı Hatip Dicle'nin yurt dışında olduğu ortaya çıktı.

Haberler 10.01.2017 - 08:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP/DBPlilere yönelik yürütülen operasyonlarn hemen akabinden kaçt iddia edilen ve Avrupada olduu ortaya çkan Diclenin, son dönemde yurt dna çkan ve aralarnda Ahmet Nesin, çetin Gürer, Defne Asal, Demir Küçükaydn, Engin Sustam, Filiz Koçali, Fuat Ate, Mustafa Sarsülük, Nil Mutluer, Pnar enouz ve Ragp Zarakolu ile birlikte kurulan Savaa ve Diktatörlüe Kar Bar çin Avrupa Forumunun kordinasyon kurulunda yer ald belirlendi. Forum, kuruluunu yaynlad bir deklarasyon ile duyururken, Diclenin bu dönemde Türkiyeye dönmeyi düünmedii kaydedildi.

DAHA ÖNCE 15 YIL HAPS YATTI

çözüm sürecinde HDPnin mral heyetinde de yer alan Dicle, daha önce yapt açklamada 1994 ve 2008 yllarnda iki kez yurt dna çkmas için uyarldn ancak, gitmek yerine kalp mücadele etmek istediini ve toplamda 15 yl hapis yattn iddia etmiti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yetkilileri ise, DTK E Bakan Hatip Diclenin hakknda bir soruturma ya da gözalt karar olmadn, kendisinin diplomatik görümelerde bulunmak üzere yurt dna çktn ve o görümelerin bitmesi halinde döneceini öne sürdüler. Hatip Diclenin, özellikle Mardin Büyükehir Belediye Bakan Ahmet Türkün tutuklanmasndan sonra, tutuklanma ihtimali nedeniyle yurt dna çkt ve imdilik dönmeyi düünmedii belirtildi.

Ana Sayfaya Git