Dicle saldırısının faillerinden 2'si!

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde 1 askerin şehit olduğu 2 ayrı PKK saldırsı ile ilgili 2 kişi tutuklanırken, firarda bulunan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Haberler 24.08.2016 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKlı teröristler, Dicle İlçesinde 28 Haziranda polis aracı ve 1 Mayıs günü de İlçe Jandarma Komutanlığına bomba yüklü araçla düzenlediği ve 1 askerin şehit olduğu, 21 kişinin de yaralandığı saldırılar düzenlendi. Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda yakalanan 6 şüpheliden 2si tutuklandı. Diyarbakır Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Dicle İlçe Jandarma Komutanlığına, PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca 1 Mayıs 2016 tarihinde yapılan bombalı araç saldırısının ve Dicle İlçe Emniyet Müdürlüğü bölgesinde 28 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşen bombalı araç saldırısının şüphelilerinin tespitine yönelik olarak; Dicle Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda olayın fail ve faillerinin yakalanması amacıyla soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin tespitine yönelik olarak Dicle İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar kapsamında, tespit edilen 11 işbirlikçi şüpheliden 6sı (S.A., V.A., Y.A., M.D., A.A. ve N.G.) 11 Ağustos 2016 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüpheliler 22 Ağustos 2016 tarihinde Dicle Asliye Ceza Mahkemesine sevk edilmiş ve 2si (S.A ve V.A) tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiş ve 4ü (Y.A., M.D., A.A. ve N.G.) adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Firarda bulunan 5 şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve Teröristle Mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir.

Ana Sayfaya Git