Dicle temiz akacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen proje kapsamında itfaiye, AFAD ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ekipleri nehirdeki atıkları topladı.

Haberler 21.09.2019 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Dicle Nehrindeki atklarn toplanmas için hazrlanan proje uygulamaya geçirildi.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesince hayata geçirilen Dicle Nehrinde Sfr Atk projesi kapsamnda itfaiye, Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl (AFAD) ve Türkiye Sualt Sporlar Federasyonu ekipleri, nehirdeki atklar toplamaya balad.

Belediye Bakan Vekili Vali Hasan Basri Güzelolu da Ongözlü Köprüde ekiplerin çalmasn bir süre izledi.

Güzelolu, burada yapt açklamada, Ongözlü Köprünün bulunduu alann kentin tarihi ve güzel yerlerinden biri olduunu söyledi.

DCLE TEMZ AKACAK

Her yl on binlerce turistin bu güzellikleri göremeye geldiini aktaran Güzelolu, en büyük sorumluluklarnn bu tarihi güzellikleri gelecek kuaklara aktarmak olduunu belirtti.

çevrenin korunmasnda ve salkl bir gelecein hazrlanmasnda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoan himayelerinde dünya çapnda bir projenin yürütüldüünü anmsatan Güzelolu, öyle konutu:

ATIKLARDAN TEMZLENYOR

Hayatn her alannda atk sorununun en aza indirilmesi, atklarn çevreye zararlarnn yok edilmesi, atkla ortaya çkan ürünlerin kazanlarak tekrar kullanma konu edinmesini amaçlayan dünya çapnda baarl bir projedir. Diyarbakr olarak projenin balatld ilk andan itibaren büyük bir sorumlulukla projeyi ele aldk. Geçen yl projede en fazla odak merkezine ulaan il olarak Diyarbakr, Türkiyede birinci srada yer ald. Bin 855 odak merkezi dediimiz yani kamu kurumu, okul, hastaneler, büyük iletmeler, alveri merkezleri gibi noktalarda en fazla odaa ulaan il olduk. Zannediyorum, bu yln sonunda da ayn baary göstereceiz.

SUDAN ZIKARILAN ÜRÜNLER

Atk sorununa dikkati çekmek, çevre sorununa duyarll artrmak için Diyarbakr Büyükehir Belediyesi olarak çalma balattklarn dile getiren Güzelolu, sudan çkarlan ürünlerin, atklarn halen sorumsuzca Dicle Nehri dahil ortak yaam alanlarna atldn gösterdiini vurgulad.

Güzelolu, 1 ton atk kadn dönütürülmesinin, 17 aacn kesilmesini ve 12 bin 500 metreküp sera gazn önlediini belirterek, 1 ton camn geri kazanlmas ise 100 litre petrolün tasarruf edilmesi anlamna geliyor. Proje, tüm bunlar çoalttnz zaman hem çevremizi hem salmz koruyacak hem de ekonomik kazanç elde edeceimiz bir çalmadr. dedi.

Ana Sayfaya Git