Dicle ve Lice'de tarihi operasyon

Lice'de Uzman çavuşu şehit eden 5 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, Dicle'de PKK'nın barınma merkezleri ve silah cephaneliği çökertildi.

Haberler 01.10.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocaköy lçesi Gözeba Köyü krsal kesiminde 26 Eylül günü çkan çatmada Jandarma Uzman çavu Hatip çalar ehit eden PKKl 5 terörist, Lice lçesi Baharlar Köyü Gönen Mezras krsalna düzenlenen hava operasyonunda ölü ele geçirildi. Dicle lçesinin kuzeyindeki dalk krsal alanda ise 27 Eylül çaramba günü balatlan operasyon, önceki akam saat 23.00da sona erdi. Operasyon kapsamnda PKKl teröristlerin kulland tespit edilen 4 maara, 3 barnma alannda, çok sayda silah, patlayc, mermi ve roketatar bulundu.

çALARI EHT

EDEN VURULDU

Kocaköy lçesine bal Gözeba Köyü krsalnda sava uçaklaryla düzenlenen hava operasyonunda 5 teröristin öldürülmesiyle ilgili Diyarbakr Valilii tarafndan yaplan yazl açklama yapld. Açklamada, öyle denildi:

çALARI EHT EDENLER

Diyarbakr li Kocaköy lçesi Gözeba Köyü mülki snrlar içerisinde teröristlerle salanan silahl çatma neticesinde, 26 Eylül 2017 Sal günü Jandarma Uzman çavu Hatip çalarn ehit edilmesi ve 2 personelin hafif ekilde yaralanmas olay ile ilgili olarak gerçekletirilen istihbari çalmalar neticesinde, Diyarbakr ili Lice lçesi Baharlar Köyü Gönen Mezrasnn 620 metre güneydousunda bir grup teröristin bulunduu yönünde tespitte bulunulmutur. Anlan terörist grubun etkisiz hale getirilebilmesi maksadyla, 29 Eylül 2017 Cuma günü saat 19.10dan itibaren Hava Kuvvetleri Komutanl uçaklaryla destekli olarak icrasna balanlan operasyon neticesinde; 5 terörist, 1 M-16 piyade tüfei, 3 AK-47 Kalanikof piyade tüfei, 3 el bombas, 3 M-16 piyade tüfei arjörü, 8 Kalanikof piyade tüfei arjörü, 2 Yeasu marka büyük boy araç telsizi, 1 Yeasu marka el telsizi, 5 srt çantas, 5 uyku tulumu, çok sayda örgütsel doküman ve yaam malzemesi ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirilmitir. Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

DCLEDE BÜYÜK DARBE

Dicle lçesinin kuzey kesimindeki dalk ve krsal alanda silahl faaliyet yürüten terör örgütü mensuplar ve yöneticilerini etkisiz hale getirmek, barnma alanlarn kullanlmaz hale getirmek amacyla 27 Eylülde balatlan operasyon sona erdi. Dün saat 23.00te sona eren Bayrak-61 ehit Jandarma Temen Recep Erdoan-2 Operasyonu ile ilgili Diyarbakr Valilii tarafndan açklama yapld. Açklamada, öyle denildi:

DCLE KIRSALINDAK MAARALAR

Adli makamlardan alnan arama kararlarna istinaden bölücü terör örgütü ibirlikçisi olduu iddiasyla 4 üpheli gözaltna alnm, ilgili makamlardan alnan izin ve onay sonrasnda, bölgede yaayan vatandalarn günlük faaliyetlerini aksatmayacak ekilde 8 ayr karayolu güzergah üzerinde hendek açlmasn müteakip, Dicle Görese Da bölgesine araçl olarak intikal edilmesine engel olunmutur.

SLAH VE CEPHANELK DOLU

Diyarbakr ili Dicle ilçesi Krkpnar, Taal ve Kurunlu Köyleri ile Teke mezras mülki snrlar içerisinde gerçekletirilen temas aramalar neticesinde, bölücü terör örgütü mensuplarna ait 4 adet doal maara ve 3 adet geçici barnma alan tespit edilmeyi müteakip kullanlamaz hale getirilmi, 3 adet jelikan bidon içerisinde; 1 adet AK-47 Kalanikof Piyade tüfei 2 adet av tüfei, 4 adet el bombas, 6 adet anti tank RPG-7 mühimmat ve sevk fiei, 400 adet 5.56 mm çapnda M-16 P.Tf mühimmat, 220 adet 7.62 mm çapnda AK-47 P.Tf. mühimmat, 2 adet M-16 P.Tf. arjörü, 7 adet Kalenikof P.Tf. arjörü, 8 adet elektrikli fünye, 50 gr TNT olduu deerlendirilen toz madde, 3 adet bo piknik tüpü, 1 adet kütüklük, 2 adet el dürbünü, bin 500 metre elektrik kablosu, 1 adet emsiye, 1 takm terörist kyafeti, 1 adet kulaklk, 2 adet srt çantas, 1 adet el çantas, 1 adet palaska, 1 adet haki renkli kazak, 2 adet gömlek, 3 çift mekap ayakkab, 2 çift spor ayakkab, 1 adet pui, 4 adet silikon çubuk, 3 adet koli band, 10 adet duracell pil, 1 adet 4lü pil blou, 1 litre mazot, 2 adet bayan pantolonu, 6 adet bayan iç çamar, 10 adet enjektör ine, 1 adet serum ile makyaj malzemeleri ve çok miktarda yaam malzemesi ele geçirilmitir. Dicle Cumhuriyet Basavclnn talimat gereince, delil niteliine haiz olan silah, mühimmat ve malzemeler muhafaza altna alnm, patlayc maddeler, emniyetli bir bölgede, yiyecek maddesi ile giyecek türü malzemeler ise operasyon birliklerince yerinde imha edilmitir.

Valilik açklamasnda, bölgede yaayan halkn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edildii belirtildi.

LCENN ÜST BÖLGES

Buarada, Genelkurmay Bakanlnn internet sitesinde dünkü yurt içi olaylara ilikin bilgi verildi.

Buna göre, Licede, üs bölgelerine silahl saldr hazrlnda olduu keif ve gözetleme vastalaryla tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarna ait silah mevzisi, maara ve snaklar hava harekatyla kullanlamaz hale getirildi.

Hakkaride güvenlik güçlerince düzenlenen arazi aramasnda tespit edilen snakta, 620 kilogram gda maddesi ve çok miktarda muhtelif gereç ele geçirildi. Bölücü terör örgütü i birlikçisi bir kiinin gözaltna alnd operasyonda, bombal saldrda kullanlmak için hazrlanan ikiz plakal bir araç kontrollü infilak ettirildi.

rnakta gerçekletirilen arazi arama ve tarama faaliyetinde, 100 kilogram patlayc madde kullanlarak hazrlanan uzaktan komutal el yapm patlayc imha edildi.

Ana Sayfaya Git