Dicle'de öğrencilere yönelik deprem ve yangın tatbikatı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerin doğal afetlere karşı bilgili ve hazırlıklı olmaları için deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Haberler 07.03.2020 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehit Bilal Dicle Anadolu mam Hatip Lisesi örencilerine yönelik deprem ve yangn tatbikat gerçekletirildi. Tatbikat srasnda okulda meydana gelebilecek olas deprem ve yangna kar örencilerin nasl davranmalar gerektii uygulamalar anlatld. Siren seslerinin çalnmasyla birlikte balayan tatbikatlarda, örenciler önceden belirlenen güvenli alanlara izdiham yaanmadan öretmenlerin kontrolünde getirildi.

HAZIRLIKLIMIYIZ?

Yangn esnasnda yangn sündürme tüpünün nasl kullanlacan, ate ve dumandan nasl korunulacan, okulun en ksa sürede güvenli bir ekilde nasl tahliye edilecei uygulamal olarak tatbikat ekilde icra edildiini belirten meslek dersleri öretmeni Abdulcabbar Tuna, Okulun bahçesinde önceden güvenli alan belirlendi ve bütün örenci ile öretmenlerimiz bundan haberdar edildi. Deprem ve yangn gibi durumlarda bahçede uygun yer olarak toplanma ve güvenli alan belirlendi. Darda nasl yangn söndürüleceini tatbikatta uygulamal olarak gösterildi. Yangn tüplerinin atee kar kullanlaca aç ve uzaklk anlatld ve tatbik edildi. çocuklarn güvenli alanlara tahliyesi yapld. Okul güvenli bir ekilde izdiham yaratlmadan boatld. Bütün örenciler snflarda deprem geçinceye kadar, kendilerini nasl koruyacaklar uygulamal olarak anlatld. Örenciler güvenli bir ekilde snf terk ettikten sonra öretmenler güvenli alanlara geldi dedi.

Ana Sayfaya Git