Dicle'ye başkan 4 muhtar açığa

Dicle Belediyesi'ne kayyum atandı, eski Gökçebağ Belediye Başkanı tutuklandı, Kulp ilçesinde 4 mahalle muhtarı görevden uzaklaştırıldı.

Haberler 15.02.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle lçesi Belediye Bakan DBPli Abdulsamet Bilginin yerine kayyum olarak Kaymakam Alpasalan Klç atand. Daha önce gözaltna alnd için görevden alnp yerine kayyum atanan Siirtin Gökçeba Belediye Bakan Serhat çicek dün gece çkarld mahkemede tutukland.

KAYYUM KAYMAKAM

Soruturma kapsamnda Dicle lçe Belediyesi binasna dün akam operasyon düzenlendi. Belediye binasnda yaplan aramalarn tamamlanmasnn ardndan Dicle Belediye Bakan Abdulsamet Bilgin görevinden alnarak, yerine lçe Kaymakam Alpaslan Klç görevlendirildi.

MUHTARLAR AçIA ALINDI

Buarada, Kulp ilçesinde yürütülen soruturma çerçevesinde 4 mahalle muhtar görevden uzaklatrld.

Kulp Kaymakaml ile Kulp Cumhuriyet Basavclnca haklarnda terör soruturmas yürütülen Salkml, Ayhan, Tuzla ve Karpuzlu mahalle muhtarlar görevden uzaklatrld. Bu kapsamda söz konusu muhtarlarn yerine vekaleten görevlendirme yapld.

10 K GÖZALTINDA

PKKya yönelik olarak düzenlenen operasyonda 10 kii gözaltna alnd.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, PKK ile balantlar bulunduu gerekçesiyle 10 kii hakknda yakalama karar çkartld. Bunun üzerine, l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerince il merkezi ve Silvan ilçesinde baz adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda 10 kii gözaltna alnd.

GÖKçEBA BAKANI

Ksa süre önce gözaltna alndktan sonra görevden alnan ve yerine kayyum atanan Siirtin Gökçeba Belediye Bakan Serhat çiçek, dün akam sevk edildii mahkeme tarafndan tutukland. çiçekin gözaltna alnmas ardndan Gökçeba Belediye Bakanlna Siirt Vali Yardmcs Ceyhun Dilat kayyum olarak atanmt.

BÖLGE GENELNDE

PKKya yönelik 37 ilde e zamanl operasyonda 834 kii yakaland

Emniyet Genel Müdürlüü, PKK/KCKya yönelik 37 ilde e zamanl gerçekletirilen operasyonel çalmalarda 834 kiinin yakalandn ve 2 adet AK-47 otomatik silah, 11 adet tabanca, 15 adet av tüfei, 437 adet çeitli çap ve ebatta fiek, 3 adet arjör, 1 adet telsizin ele geçirildiini açklad. Emniyet Genel Müdürlüü tarafndan yaplan açklama öyle; PKK/KCK terör örgütü üst yönetimince, terörist ba Abdullah Öcalann Kenyann bakenti Nairobide yakalanarak Türkiyeye getiriliinin sözde yldönümü olan 15 ubat tarihinden balayarak önümüzdeki bahar-yaz dönemine yönelik youn eylemlilik talimat verildii tespit edildi. Bu amaçla terör örgütü üyelerinden daha önce Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybinde yapld gibi silahl halk direnii tarznda eylemler gerçekletirmeleri istendi. Bu tespitler üzerine terör örgütünün eylem araylarnn kesintiye uratlmas, iliki ve irtibatlarnn deifre edilmesine yönelik Emniyet Genel Müdürlüü koordinesinde 37 ilde e zamanl gerçekletirilen operasyonel çalmalarda; 834 kii yakaland, 2 adet AK-47 otomatik silah, 11 adet tabanca, 15 adet av tüfei, 437 adet çeitli çap ve ebatta fiek, 3 adet arjör, 1 adet telsiz, bol miktarda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Emniyet Genel Müdürlüü olarak ülkemizde huzur ve güven ortamn bozmaya çalan her türlü terör örgütü ile amansz mücadelemiz devam edecek. Kamuoyuna sayg ile duyurulur.

Ana Sayfaya Git