Dijital eğitim hayatın parçası

EĞitimci Özlem Dağ, “pandemi sonrası dünyada dijital eğitim ve yüz yüze eğitimin bir arada yürütüleceği hibrit modelin yaygınlaşacağı öngörülüyor.

Haberler 07.05.2021 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mays 2020 itibaryla eitim entegrasyonu olan ilk görüntülü görüme platformu SeeMeeti derslerinde kullanlmaya balanldn anlatan Da sözlerine unlar ekledi. bundan böyle eitimde dijital yöntem hayatmzn bir parças olacak. Pandemi sona erse dahi eitimde dijital dönüüm ayn ivmeyle geliim gösterecektir. Eitimi snfn içinden çkarmak, zaman mekn kavramn ortadan kaldrmak, aslnda pek çok olana da beraberinde getiriyor. Bunun eitimde bir özgürleme hali olduu tespitini yapmak yerinde olur. Eitimdeki bu özgürlemenin, daha iyi eitim olanaklar için giderek gelieceini düünüyorum.

Hibrit model kalc olacak, hibrit öretmenler gündemde kalacak

Pandemi yllar boyunca dijitalde gelitirilecek i modellerinin kalc olacan ve bunlarn eitimde de geçerli olacan belirten Da, eski normale dönülen günler geldiinde dijitalde kat edilen yolu geri döndürmenin mns da kalmayacana inandklarn söyledi. Eitimde hibrit modelin devam edeceini daha da önemlisi hibrit öretmen kavramnn yerleeceini söyleyebilirim. Bahsettiim gibi yüz yüze ve dijital eitimin dinamikleri farkl. Biz eitimin içeriiyle ilgiliyiz. Eitim ortam ne olursa olsun, içerik ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte olmal. 21. yüzyl becerileri kazandrmaya odakl bir eitim anlaymz var. Eitim ortam ne olursa olsun, bu ortamlarn gerektirdii yöntem ve teknolojileri kullanarak kazandrmaya çaltmz beceriler, edindirdiimiz kazanmlar belli. Bu nedenle teknolojik altyapmzn ötesinde pandemiden önce de yaptmz gibi her zaman eitim içeriimizi gelitirmeye odaklanyoruz.

Dijital pedagoji çok önemli

Özlem Da, dijital pedagojinin önemini vurgulayarak hibrit öretmenlere ihtiyaç olduunun altn çizdi. Farkl platformlarn dinamiklerine birlikte uyum içinde devam edebilen, bu alanda öretim teknolojileri ve yöntemleri konusunda fikri olan, yeni bulular olan öretmenler hibrit öretmenler olarak adlandrlyor. Biz, dijital eitime dair teknik altyapnn yannda öretmen eitimlerimizi iin pedagojik boyutuyla da desteklememiz gerekiyor.

Ders içeriklerimizi de dijital pedagojiye uygun ekilde tasarlanmas gerektiini ifade eden Da, sözlerine unlar ekledi. Öretmenlerimizin dijital yetkinliklerini artryoruz. Her öretmenimizin bir dijital eitim lideri olmas için tüm donanmlar kazandryoruz. Dijital eitim tasarmlar da yapmalar için 6 kampüsümüzde pilot uygulama olarak Dijital Eitim Merkezimizi hayata geçirdik. Bu merkezi tüm kampüslerimizde yaygnlatrmak için planlama yapyoruz. Öretmenlerimizin mesleki geliimleri kapsamnda Microsoft gibi dünyann önde gelen irketleriyle i birlikleri yapyor, öretmenlerimize küresel geçerlilii olan teknoloji okuryazarl sertifika programlar sunuyoruz. Teknoloji desteiyle öretmen ve örenci i birlii, iletiim, bilgi sentezleme, öz denetim, gerçek dünya problemlerine analitik çözüm üretme, yaratclk ve bilgi iletiim konularn içeren eitim programlaryla öretmenlerimizin dijital okuryazarlk becerilerini gelitiriyoruz.

Ana Sayfaya Git