DİKAD; Yüzümüze bakacak yüzünüz olsun

DİKAD, Kadına Yönelik şiddetle mücadele konusunda kampanya başlattı. "Yüzümüze bakacak yüzünüz olsun" sloganıyla gerçekleştirilen kampanyaya, toplum tüm katmanlarının katılım göstermesi istendi.

Haberler 25.11.2019 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Kadnlar Dernei (DKAD) 2015 ylnda Yüzümüze Bakacak Yüzünüz Olsun slogan ile Diyarbakrda balatt yerel toplumsal farkndalk kampanyasn, 25 Kasm Kadna Yönelik iddete Kar Uluslararas Mücadele Günü kapsamnda ulusala tad.

KADINA DDETLE MÜCADELE

Evde, sokakta, ite; ticarette, siyasette, hayatn her alannda kadna iddet son bulsun, Benimle yüzlemeden önce kendinle yüzle mesajlarnn verildii kampanya ile ilgili konuan DKAD Yönetim Kurulu Bakan Reyhan Aktar, Toplumsal cinsiyet eitliini konuabilmemiz için kadna yönelik iddeti gündemimizden çkartm olmamz gerekiyor. iddeti ilanlarmzda estetize etmemeye özen göstererek, bu konudaki farkndal yükseltme hedefiyle çalyoruz dedi.

EKONOMK KOULLAR

Diyarbakr ve çevresinde kadnlarn ekonomik hayatn içinde daha fazla yer alabilmesini salamak ve istihdama katlmlarnn önündeki engelleri kaldrmak üzere çalmalar yürüten Diyarbakr Kadnlar Dernei (DKAD), kadna dönük iddete dair farkndalk çalmalarn sürdürüyor. DKAD, 25 Kasm Kadna Yönelik iddete Kar Uluslararas Mücadele Günü kapsamnda toplumsal cinsiyet eitliine yönelik Yüzümüze Bakacak Yüzünüz Olsun sloganl kampanyasna hz verdi. Farkndalk kampanyas kapsamnda yaynlanan ilanlarda, Evde, sokakta, ite; ticarette, siyasette, hayatn her alannda kadna iddet son bulsun ifadesi yer alyor. Benimle yüzlemeden önce kendinle yüzle mesajlarnn verildii kampanya ile kadnlarn gördüü iddete kar toplumsal farkndalk yaratlmas hedefleniyor.

YÜZÜMÜZE BAKACAK YÜZÜNÜZ

DKAD Yönetim Kurulu Bakan Aktar: Kadna yönelik iddetin gündemden dümesi için önce kendimizle yüzlemeliyiz

DKAD Yönetim Kurulu Bakan Reyhan Aktar, Yüzümüze Bakacak Yüzünüz Olsun kampanyas ile kadna yönelik iddete kar toplumsal yüzlemeyi salamak üzere kamuoyu oluturmay amaçladklarn söyledi. Aktar öyle konutu: Toplumsal cinsiyet eitliini konuabilmemiz için önce kadna iddetin gündemimizden çkartmamz gerekiyor. Bu yolda eitimin balangç noktasnn toplumun kendisiyle yüzlemesi olmas gerektiine inanarak, bu kampanyay düzenledik. Bugüne kadar kadna yönelik iddete kar yürüttüümüz farkndalk kampanyalarmzda en önemli kaygmz, iddet konusunu estetize etmemek, iddete urayan kadn figüranlatrmamak oldu. Dlamadan, ötekiletirmeden, kavga etmeden kadna yönelik iddeti ortadan kaldrabilme yolunda pozitif katk yaratabilmeyi hedefliyoruz.

Ana Sayfaya Git