Dikenler, kadınların elinde çiçeğe dönüşüyor

Bitlisli kadınlar, doğadan topladıkları malzemelerle süs eşyaları yaparak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Haberler 09.11.2016 - 08:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadnlar ve genç kzlar, Bitlis Belediyesi bünyesindeki geri dönüüm atölyesinde doadan topladklar kozalak, çal, diken, plastik, ceviz ve fndk kabuklar gibi pek çok malzemeden hediyelik süs eyas üretiyor.

Kadnlar, sergiler açarak sattklar süs eyalar sayesinde hem meslek öreniyor hem de aile bütçesine katk salyor.

Bitlis Belediyesi Kadn Aile Hizmetleri Müdürü ve Geri Dönüüm Atölyesi Sorumlusu Melek Güne Birlik, AA muhabirine, kadnlarn talebi üzerine geri dönüüm atölyesi açklarn söyledi.

Doadan topladklar malzemeleri atölyede süs eyasna dönütürdüklerini ifade eden Birlik, öyle dedi:

Atölyemizde gerek çocuk odalarn gerekse evi tamamlayan dekorasyon, duvar üniteleri, çiçekler, vazolar ve buna benzer birçok süs eyas yapyoruz. Buradaki kadnlar da çok istekli ve heyecanllar. Her gün karlatmz, üzerine bastmz ve hiç aklmza gelmeyecek malzemeleri atölyemizde iliyoruz. Mesela dikeni koparp atölyemizde deerlendiriyoruz. Dikenle vazolarmza çiçek yapyoruz.

Birlik, kadnlarn atölyede çocuklar için atk ve bere de ördüklerini anlatt.

- Kadnlar gelir elde ediyor

Kadnlarn atölyeye çocuklaryla geldiini ve burada onlar brakabilecekleri oyun alanlarnn bulunduunu belirten Birlik, çalmalarn aile ortamnda sürdürdüklerini dile getirdi.

Kadnlarn ürettii süs eyalarn sergileyerek gelir elde ettiini vurgulayan Birlik, Atölyemizde 20 kadn çalyor. Snr koymadk. Herkes atölyemize gelebilir. Baz kadnlarmz iini evinde yapabiliyor. çalmalarn bitirip buraya brakyorlar. Atölyemizde dönütürdüümüz ürünler yeterli hale gelince sergi açp, halkmza sunuyoruz. Bu sergi kadnlarmza gelir getiriyor ve emeklerinin karln alyorlar. diye konutu.

Atölyede çalan kadnlardan ehriban Birlik de bo zamanlar en iyi ekilde deerlendirdiklerini söyledi.

Belediyenin destei ile çalmalarn sürdürdüklerini dile getiren Birlik, Bu atölye çalmas sayesinde aile ekonomimize destek salyoruz. Bize sosyal aktivite de oluyor. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git