Dilencinin Aylığı

SİİRT'te Belediye'nin yaptığı araştırmaya göre bir dilencinin aylık geliri 5-6 bin lira arasında. Belediye Zabıta ekipleri hazırladıkları, 'Aylık 6 bin TL kazanıyor musunuz?' yazılı broşürleri kent merkezinde dağıtarak, dilencilere karşı vatandaşları uyardı.

Haberler 23.09.2017 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt kent merkezinde insanlarn dini duygularn sömürerek geçimlerini salayan dilencilere yönelik operasyon yapld. Siirt Belediyesi Zabta Ekiplerinin düzenledii dilenci operasyonunda aralarnda Suriyelilerin de bulunduu 20ye yakn dilenciyi yakalad. Siirtin ilek caddeleri, camiler ve okul önlerinde operasyon yapan zabta ekipleri, kentin muhtelif yerlerine, Aylk 6 bin TL kazanyor musunuz? yazl afileri asarak vatandalarn dilencilere kar dikkatli olmalarn istedi.

AYLIK KAZANCI 6 BN LRA

Vatandalarn dini duygularn sömürerek, haksz kazanç elde edildiini belirten Siirt Belediyesi Zabta Memuru Özür Eker, limiz geneli çar, hastane ve cami avlularnda dilencilik yaparak haksz kazanç elde eden Suriye uyruklu ve yerli vatandalara kar yaptmz uygulamalar sonucunda bu kiilerin yaklak 6 bin liraya yakn bir para kazandklarn tespit ettik. Yakaladmz dilencileri müdürlüe götürerek yasal ilem yapyoruz ve üzerlerinde çkan paralara el koyuyoruz. Ayrca kendilerine 5326 sayl kanun gerei 109 liralk bir ceza kesiyoruz. Bu dilenciler insanlarn dini inançlarn ve duygularn sömürerek genelde çocuklar kullanyorlar. Belediye Bakanl olarak bir farkndalk oluturmak maksadyla görmü olduunuz afileri asyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git