Dilencinin üzerinde 14 bin lira bulundu

Diyarbakır'da 300 polisin katılımıyla gerçekleştirilen kapsamlı uygulamada üzerinde ayrı ayrı cüzdanlarda 14 bin lira ve altın kolye bulunan dilenci hakkında işlem yapıldı.

Haberler 18.05.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Merkezinde Polis ekipleri, Suriyeli snmaclarn younluklu yaad yerler ile park ve umuma açk yerlerde uygulama yapt, üpheli kiilerin kimliklerini kontrol etti, üstlerini arad. Bir dilencinin üzerinden çkan 14 bin lira polisleri artt.

DLENC OPERASYONU

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Asayi ve çocuk ubeleri ile ilçe emniyet müdürlüklerine bal ekipler, merkez Sur ve Yeniehir ilçelerinde Huzurlu Sokaklar ad altnda uygulama yapt. Surda bulunan tarihi Ulucami, Hz. Süleyman Cami, Gazi Caddesi, Dakap, sur dipleri, Yeniehirde Sanat Soka, Gevran Caddesi ve Ofis bölgesinde uygulama yapld.

GÖRENLER AIRDI

Ekipler, cadde ve sokaklarda özellikle sürücüleri rahatsz eden dilenciler, cam silen ve mendil satan çocuklara yönelik uygulama yaparak, çeitli bölgelerde aralarnda Suriyelilerin de bulunduu dilencilerin kimliklerini inceledi. çocuklarn kullanarak dilenen dilencilerin üzerinden çkan paralara tutanakla el konulurken, bir dilenciden yaklak 14 bin lira para çkt. Dilencinin üzerinden çkan paralar polisleri artt. Paralarn hazineye devredilecei belirtildi.

200 LRA CEZAYLA

Polis merkezlerinde haklarnda ilem yaplan dilencilere 200 lira para cezas kesilirken, küçük yata çocuklarn çaltran ailelere de cezai ilem uyguland. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlna teslim edilen çocuklarn, tekrar satclk yapmas halinde çocuklarn koruma altna alnacaklar ailelere bildirildi. Huzurlu sokaklar ad verilen uygulamann devam edecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git