Dillerinden Anlayacak

Diyarbakır'da kamu hastanesindeki personellere, işitme engelli hastaların sıkıntılarını daha iyi anlamaları ve işlemlerinin yürütülmesi amacıyla işaret dili eğitimi verilmeye başlandı.

Haberler 10.03.2018 - 13:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kamu hastanesinde çalan personele iitme engelli hastalarn skntlarn daha iyi anlamalar için iaret dili öretiliyor.

Diyarbakr Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Bahekimi Sedat Özkul, uygulamayla iitme engellilerinin hastanede yaadklar skntnn giderilmesi suretiyle onlara yardmc olmay hedeflediklerini söyledi.

Günde hizmet sunduklar 5 bin hastann yüzde 3-4ünün engellilerden olutuuna iaret eden Özkul, Engelli hastalara da kaliteli salk hizmet vermek için çaba gösteriyoruz. Hayata en önemli eylerden biri kardaki kiiyle iyi iletiim kurmaktr. Engelli hastalarmzn ihtiyaçlarna cevap vermek için bu projeyi uyguladk. Hedefimiz, engelli vatandalar için hastanede rahat bir ortam oluturmaktr. dedi.

- Vatandamz daha rahat edecek

Özkul, iitme engellilerinin tedavi için geldikleri hastanelerde derdini anlataca kiilerin olmadn anmsatarak, bu nedenle iaret dili eitiminin hastanelerdeki eksiklii gidereceini aktard. Özkul, Kursun amac bize ulap skntsn ifade edemeyen, ifade ettii zaman doru alglanmayan engellilerin derdine çare bulmaktr. Bundan sonra iitme engelliler, hastanelerde rahat edecek. Önümüzdeki günlerde engelli dostu hastane unvann almak için büyük çaba sarf edeceiz. ifadelerini kulland.

Bahekim Özkul, iki ay önce balayan kursun yl sonunda tamamlanacan sözlerine ekledi.

- Engellileri sevindirdi

Kursa katlan fizyoterapi smet Gülen çelebi, iki aylk eitimin ardndan hastaneye gelen iitme engellilerle iletiim kurabildiine iaret ederek, Onlar anlayabildiimiz için engelli hastalarmz çok memnun oluyorlar. Doru tehis yaptmz için ve iyi hizmet sunabildiimiz için biz de mutlu oluyoruz. dedi.

Eczac Hasan Eriman da Eitim almaya baladktan sonra hastalarla daha iyi iletiim kurmaya baladk. Artk hastalarmzla daha iyi anlayoruz salyoruz. diye konutu.

Hastanede güvenlik görevlisi olarak çalan Eyyüp Aslan, iaret diliyle hastaneye gelen engellilerle anlatn söyleyerek, Kendileri de çok mutlu oluyor. Ayrca hastanede çalan iitme engelli arkadalarmz da var. Daha önce onlarla da iletiim kuramyorduk. aret dilini örenmemiz onlar da sevindirdi. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git