Din Görevlileri Düşük Maaşlı!

Din görevlilerinin yıllarca en düşük maaşı aldığını ifade eden İl Müftüsü Alettin Bozkurt "Misyonerler; din görevlilerinin maaşı düşük olsun, devamlı muhtaç olsun, zenginlerin eline baksınlar istiyorlardı" dedi.

Haberler 19.09.2017 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Müftüsü Alettin Bozkurt, yllarca din görevlilerine en düük maa vererek onlar muhtaç duruma düürdüklerini söyledi.

Türkiye Diyanet ve Vakf Görevlileri Sendikas (Diyanet-Sen) Mu ube Bakanl l Divan Toplants, öretmenevinde yapld. Diyanet-Sen Genel Bakan Mehmet Bayraktutar, sendika üyeleri ve din görevlilerinin katld toplantda bir konuma yapan Belediye Bakan Feyat Asya, kendisinin eski Diyanet-Senli olduunu ve her zaman bununla gurur duyduunu söyledi. Bakan Asya, Bu yap içinde yetimi olmann ve daha sonra insanlara faydal olmak için sizlerin içerisinden kopup, ancak gönülden hiçbir zaman kopmadan ayr bir kulvarda hizmet vermekteyim. Bu bir ailedir ve bu ailenin içerisinde pimi olmann çok ayrcalklarn ve güzelliklerini gördüm. Bu anlamda gerek beraber çaltmz zamanlarda, aday aday olduumda, seçildiimde ve çalmalara baladktan sonra bana vermi olduunuz katk ve desteklerinizden dolay sizlere ükranlarm sunuyorum. Her zaman, dualarnzn bizimle beraber olduunun farkndayz dedi.

DN GÖREVLLERNN MAALARI

Diyanet-Sen Genel Bakan Mehmet Bayraktutar ise Belediye Bakan Feyat Asyay çalmalarndan dolay kutlayarak, Bizden birisini bu makamda görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmitir. Hepimizin duas bakanmzla birlikte olsun. çimizden çkan deerlerimize her zaman sahip çkp, desteklemeliyiz diye konutu.

mam hatip mezunlarnn ülkeyi yönettiini ifade eden l Müftüsü Alettin Bozkurt da, geçmite imam hatipli olduu için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana muhtar bile olamaz diyerek dalga geçildiini söyledi. Bozkurt, Ama Allaha ükürler olsun u anda belediye bakanmz da, valimiz de, Cumhurbakanmz da imam hatip mezunu. Bugünleri bize yaatan çok deerli halkmza can gönülden teekkür ediyoruz. Bu birlik ve beraberliimiz olduu sürece, bu kaynamamz olduu sürece, Allahn izniyle hiç kimse belimizi bükemeyecek. En yüksek seda, slam sedas olacak, din görevlilerinin sedas olacaktr inallah dedi.

Din görevlilerinin peygamber varisleri olduunu dile getiren Müftü Bozkurt, yllarca misyonerlerin din görevlilerinin önünü kesmeye çaltn belirtti. Bozkurt, öyle konutu:

PEYGAMBERLERN VARSLERYZ

Biz peygamberlerin varisleriyiz. Bundan dolay, bunu iyi bilen dümanlar, yllarca peygamberlerin varislerine dümanlk yaptlar. Misyonerlerin bir oyunu var. Biliyorsunuz, Hristiyanl, slam ülkelerine yayan onlarn bilim adamlaryd. Onlarn slam ülkelerine gönderen liderleri, gittiiniz ülkelerde, babakanlarla, cumhurbakanlaryla, bakanlarla iyi geçinen din görevlerinin, peygamberlerin varislerinin maalarn en düük olsun talimat veriyordu. Bu misyonerlerin oyunuydu. Yllarca, din görevlilerin maa en düüktü. çünkü, onlarn projesi öyleydi. Din görevlilerinin maa düük olsun, devaml muhtaç olsun, zenginlerin eline baksnlar istiyorlard. Eer din görevlilerinin maalar iyi olursa, o zaman dini en güzel ekilde anlatabilirlerdi. Köyde fahri imamlar, aalarn eline bakyordu, aa ne derse onun dediini yapyorlard. Orada kimler güçlüyse onlarn dediini yapyorlard ki biraz daha fazla zekat ve fitre alyorlard. Arabas olan imamlarla ilgili dedikodular üretiliyordu. Ayyan, sarhoun altnda en lüks araba vard ama kimse dedikodu yapmyordu. çok ükür o dönemler kapand, misyonerler ülkemizde artk cirit atamyorlar. nallah bütün slam aleminde misyonerlere yer olmayacaktr. slam en iyi bilen peygamber varisleri olan bizler; Amerikada, Almanyada, Hollandada slam en güzel ekilde anlatacaz. Biz görevimizi yaparsak, biz çalrsak Allah bizleri muvaffak klacaktr ama biz görevimizi yapmazsak, yine bu misyonerler bamza geçebilirler. Onun için iyi çalalm ve onlar hiçbir zaman unutmayalm.

Yaplan konumalarn ardndan katlmclara plaket takdim edildi. Toplant, yemek ikramnn ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git