Din görevlileri yarışmaya hazırlanıyor

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Kur'an kursu öğreticileri, imam hatip ve müezzin kayyımlar arasında "etkili hutbe sunumu", taşra teşkilatında görevli personel arasında ise "hutbe yazma" yarışmaları yapılacak

Haberler 17.03.2017 - 07:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Camiler ve Din Görevlileri Haftas kapsamnda Kuran kursu öreticileri, imam hatip ve müezzin kayymlar arasnda etkili hutbe sunumu, tara tekilatnda görevli personel arasnda ise hutbe yazma yarmalar düzenlenecek.

Alnan bilgiye göre, personelin yeteneklerini gelitirmek, planl çalma alkanl kazanmalarn ve mesleklerini cesaretle yapacak ekilde kendilerine güven duymalarn salamak, hutbe metinlerini doru bir ekilde, fonetik ve diksiyon kurallarna uygun, beden dilini yerinde ve etkili kullanarak sunmalarn salamak için her yl 1-7 Ekimde Camiler ve Din Görevlileri Haftas düzenleniyor.

CAMLER VE DN GÖREVLLER HAFTASI

Bu yl da hafta kapsamnda Kuran kursu öreticileri, imam hatip ve müezzin kayymlar arasnda etkili hutbe sunumu, bakanln tara tekilatnda görevli personel arasnda da hutbe yazma yarmalar yaplacak.

Etkili hutbe sunumu yarmasna katlacak personel, 31 Marta kadar bal bulunduklar müftülüklere ahsen müracaat edebilecek. Eitim merkezlerindeki ksa süreli kursiyerlerin müracaatlar eitim merkezi müdürlüünce kabul edilecek ve müracaat dilekçeleri kursiyerin bal bulunduu müftülüe gönderilecek. htisas ve kraat bölümü kursiyerlerinin müracaatlar ise ilgili eitim merkezi müdürlüünce alnacak.

HUTBE YAZMA, SUNUM YARIMASI

Hutbe yazma yarmasna 2 farkl kategoride katlacak personel ise Sahih din anlay ve itidal veya stikamet üzere olabilmek konularnda hazrladklar hutbeleri imzalayp, 16 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar bal bulunduu müftülüe teslim edecek.

Önceki yllarda Türkiye finallerine katlarak birinci, ikinci ve üçüncü olan personelin müracaat ise kabul edilmeyecek.

Yarmada dereceye girenler, Camiler ve Din Görevlileri Haftasnda ödüllendirilecek.

Ana Sayfaya Git