Din istismarına geçit verilmez

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Bingöl ve Şırnak'ta din istismarı ile mücadele etmek, toplumu Kur'an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi ile aydınlatmak amacıyla seminer düzenlendi.

Haberler 27.04.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca din istismar ile mücadele etmek, toplumu Kuran ve sünnete dayal sahih dini bilgi ile aydnlatmak amacyla Bingöl ve rnakta seminer düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayip Erdoan Kongre Merkezinde düzenlenen seminerde, konuan Vali Ali Mant, slam dininin tüm insanla gelen bir din olduunu ve yürütme organnn Müslümanlar olduunu hatrlatt.

Din istismarnn geçmite olduu gibi bugün de devam ettiine iaret eden Mant, zaman zaman toplumun manevi duygular istismar edilerek kendini yenileyen hareketlerin ortaya çktn gördüklerini belirtti.

stismar sonucunda hayat bulan terör örgütlerinin varl karsnda millet olarak bizim asli görevlerimiz nelerdir ve hangi çözüm yollar kullanlarak devletimizin birliini ve milletimizin bütünlüünü tehdit niteliindeki bu örgütleri yok edebiliriz, bunlar düünmemiz gerekmektedir. ifadelerini kullanan Mant, Türkiyede dini duygular amaçlarna araç klan FETÖ gibi terör örgütünün ihanetiyle kar karya kalan milletin onurlu mücadelesiyle ihanetinin püskürttüünü bildirdi.

Mant, konumasn öyle sürdürdü:

Allah böylesi ihanetler karsnda milletimizi korusun ve devletimizin gücüne güç katsn. Toplumda mevcut böylesi hareket ve oluumlar sosyolojik açdan tedavi edebilmemiz için çok dikkatli olmamz gerekmektedir. Kin, nefret ve dümanlktan öte bir ve beraber olmann verdii gerekleri yerine getirerek, devletimize sahip çkmal ki ehil olmayan bu gibi insanlara aman vermeden de deerlerimizi hassasiyetle korumamz gerekmektedir. Bizim temel dinamiklerimiz devletimiz, milletimiz, bayramz ve topramzdr. Bu corafyada mazlum insanlarn yegane son kale ve snlacak tek liman Türkiyedir.

Diyanet leri Bakanl Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekirolu ise, din istismar konusunun, slam ümmetinin birlik ve beraberliini tehdit eden ciddi bir güvenlik meselesine dönütüünü vurgulad.

Cihat ve ehadet kavramlarnn farkl gayelerde anlatlmas slam dinini ykmak ve karalamak için kurgulanmtr. diyen Bekirolu, öyle konutu:

slam dini bizlere, temel fkh hüküm alanlar dnda fikir ve teori gelitirme imkan salamtr. nsanlarn farkl görü gelitirilmesi için müsaade edilen bu alan bir istismar malzemesi olarak kullanan, rant ve çkar devirme, insanlar din üzerinden köleletirme ve robotlatrma çabasnda olan örgütler ortaya çkmtr. ehadet ve cihat kavramlar bu tip örgütlerin ifadelerinde geçen kavramlardr. Cihat kavramnn istismar edilmesinde iki farkl gaye vardr. Birinci gaye, cihadn sadece kalemle tefekkürle snrl olduunu söyleyerek, her zaman asimile edilebilen, ezilen ve ezilince ses çkarmayan bir Müslüman toplum oluturmak. kinci gaye, Hz. Muhammed klçla slam yayd eklinde bir alg oluturarak Avrupadaki gençlerin zihninde, bunlar hiçbir eyden anlamaz tek anladklar ey klçla kafa koparmaktr imaj oluturmaktr. te bunun gibi cihat ve ehadet kavramlarnn farkl gayelerde anlatlmas slam dinini ykmak ve karalamak için kurgulanmtr.

- rnak

rnakta bir otelin konferans salonunda düzenlenen seminerde konuan l Müftüsü Ramazan Tolan, dinin samimiyet duygular içerisinde kurulduunu dile getirdi.

nsanlar harekete geçiren ister hak olsun ister batl olsun insanlar yönlendiren, harekete geçiren en kuvvetli duygu dindir. diyen Tolan, unlar kaydetti:

Ülkemizde saysn bilemediimiz kadar örgütler, yaplanmalar var. Bunun az dindar olanlar, çok dindar olanlar var, ateist, Hristiyan, Yahudi olan var ama hepsinin ortak hedefi devletimize yurdumuza zarar vermek. Peki sizce neden ülkemizde böyle bir eye yelteniyorlar? Hiçbir slam ülkesinde olmayan saldrlar bizim ülkemizde yaplyor. Neden Almanya, Fransa ve ngiltereye kar böyle örgütler topyekun bir saldr yapmyorlar? Bunun tek sebebi bizim dinimizdir. Müslüman ülkeler arasnda en güçlü devlet bizim olduu için bu örgütleri türetiyorlar, bizi ykmaya çalyorlar. Meselenin özeti budur.

Diyanet leri Bakanl Sosyal ve Kültürel çerikli Din Hizmetleri Daire Bakan Mustafa Bülbül de konutu.

Seminere, ilçe müftüleri ve din adamlar katld.

Ana Sayfaya Git